TROLIG KJØRT:  Roberto Mancini og Manchester City har 12 poeng å ta igjen på Manchester United i gullkampen. I dag spiller City borte mot Everton. Foto: AP/ NTB Scanpix
TROLIG KJØRT: Roberto Mancini og Manchester City har 12 poeng å ta igjen på Manchester United i gullkampen. I dag spiller City borte mot Everton. Foto: AP/ NTB ScanpixVis mer

Tabben Mancini mener kostet City gullet

- Vi gjorde en feil.

(Dagbladet): Med 12 poeng opp til byrival og serieleder Manchester United, virker løpet kjørt for Manchester City i gullkampen. Toeren i Premier League møter Everton til dyst på Goodison Park klokka 13.45 i dag.

Trener Roberto Mancini er ikke større enn at han delvis erkjenner at løpet er kjørt. På pressekonferansen før dagens klinsj, pekte han på hva som har gått galt. Svaret er Vincent Kompany (26).

Eller rettere sagt:

At det ikke ble kjøpt inn en erstatter da klassemidtstopperen ble skadet 26. januar. I de neste tre kampene gikk hele sju poeng til spille - med to uavgjort og ett tap.

- Gjorde en feil
Mancini sier:

- Vi gjorde en feil. Da Vincent ble skadet, var det fortsatt fire dager igjen av overgangsvinduet. Vi burde kjøpt en annen forsvarsspiller. Vi hadde muligheten. Men vi trodde aldri at Vincent skulle være ute i 45 dager.

Uten den defensive klippen, spilte City i tur og orden 0-0 mot QPR, 2-2 mot Liverpool og tapte 3-1 for Southampton.

De to siste kampene har laget vunnet over henholdsvis Chelsea og Aston Villa.

Ikke lett
Kompany, som har en skade på baksiden av leggen, er fortsatt ute - og trolig ikke spilleklar før kampen mot Newcastle i slutten av måneden.

Mancini holder likevel motet oppe.

City-bossen sier:

- Vi må vinne hver kamp fra nå og ut. De neste to eller tre kampene blir avgjørende. Hvis de (Manchester United) mister poeng i de to neste kampene, så har vi et derby (8. april). Vi håper at gapet er kuttet til ni eller sju poeng før den tid.

Selv får Mancini og hans elever ingen enkel oppgave på Goodison Park i Liverpool. Italieneren har tapt 22 kamper i Premier League totalt - fem av dem mot Everton.