Erik Røste fortsetter som skipresident

Tabben slår tilbake på ham: Dumt å ta plassen fra Marit Bjørgen

Skipresident Erik Røste tok en innersving for mye da han kjørte fra alle jentene på vei til styreplass i FIS.

LØFT DEM FRAM, PRESIDENT! Erik Røste blir stående som en virkelig en vellykket skipresident om han avslutter sin mangeårige innsats med å skaffe både norsk og internasjonal skisport en kvinne som sjef. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix.
LØFT DEM FRAM, PRESIDENT! Erik Røste blir stående som en virkelig en vellykket skipresident om han avslutter sin mangeårige innsats med å skaffe både norsk og internasjonal skisport en kvinne som sjef. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALDRI har skisporten stått sterkere i Norge, men bare noen uker før Skitinget kan det se ut som om Erik Røste; sjefen for disse gode tidene, helst blir reddet fordi det ikke finnes noen samlende motkandidat. Den situasjonen er unødvendig både for sporten og den sittende presidenten.

For norsk skisport med TV-tekke, sponsorstøtte og glitrende internasjonale resultater, er egentlig i en posisjon som minst av alt minner om lederkrise. Helt fram til nylig hadde da heller ikke vennlige og omgjengelige Røste noen grunn til å vente kamp om presidentvervet. Så fikk han litt for lyst til å toppe jobben som norsk president med en plass i styret til det internasjonale Skiforbundet (FIS).

Da han falt for fristelsen til å ta en innersving på veien dit ved å se bort fra stt eget løfte om å øke kvinneandelen i de viktigste politiske skivervene, snudde stemningen umiddelbart.

På norsk «Heimebane» er ikke dette akkurat tida for å ta plassen i køen fra Marit Bjørgen eller en av de andre kvinnene i skibevegelsen som venter på å få sin naturlige del av det internasjonale styret i sporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer