Tabbenes aften

MARIENLYST (Dagbladet): Strømsgodset-Moss 2-4. Ensom og trist jogger SIF-back Lars Granaas av seg skuffelsen etter kampen på Marienlyst i går. Han startet Godsets store tabbekveld med selvmål etter 20 minutter. Bare SIF-målvakt Glenn Arne Hansen har større grunn til å sippe: Han ga bort to mål.

Moss var det beste laget og vant fortjent på Marienlyst i går. Spesielt giftige foran mål var kråkene ikke, men hva gjorde vel det: For Strømsgodset var meget giftige - mot eget mål! Tre av fire Moss-scoringer kom etter gigantiske SIF-tabber.

  • 20. minutt, 0-1: SIF-back Lars Granaas prøver å klarere et hardt skudd fra Moss-angriper Simen Brenne, treffer feil og setter ballen knallhardt i eget nett.
  • 50. minutt, 1-2: Moss-back Anders Juliussen fyrer av ei lompe fra 30 meter. SIF-målvakt Glenn Arne Hansen fomler ballen under seg og i mål.
  • 78. minutt, 2-4: Ballen spretter høyt i lufta etter dårlig klarering fra målvakt Glenn Arne Hansen. SIF-spiller Gard Kristiansen setter ballen enkelt i mål med pannebrasken.

- Utilgivelig

Lars Granaas forklarer selvmålet på denne måten:

- Det er helt utilgivelig og skulle aldri ha skjedd. Jeg skulle klarere et skudd, men hadde en mann i ryggen. Ballen havna helt feil på foten. Du føler deg ikke akkurat kuul når du ser den gå i mål, sier Granaas trist.

Målvakt Glenn Arne Hansen er heller ikke imponert over egen innsats.

- Det andre målet jeg slapp inn var et helt enkelt skudd fra distanse. Egentlig var det bare å ta imot, men jeg klarte å somle ballen i mål, sier han. Men Hansen er ikke med på at fjerdescoringen til Moss også var hans skyld.

- Hvorfor skulle jeg ta skylda for den? Jeg gjør en grei redning, men ballen spretter høyt. Det er noe dritt, forklarer målvakten.

- Holder ikke

Både Granaas og Hansen er enige om at slik gavmildhet ikke holder i Tippeligaen.

- Tre tabbemål blir man straffet hardt for på dette nivået, sier Lars Granaas.

- I tillegg til blemmene Lars og jeg sto for, var alle målene vi slapp inn for enkle. På denne måten vinner vi ikke kamper i Tippeligaen. Får vi ikke luket vekk slike personlige feil, er vi ferdige ganske kjapt, sier Glenn Arne Hansen.

Kampen mot Moss var den Godset ikke skulle tape. Nå ligger SIF på bunnen av tabellen med fattige fire poeng på åtte kamper.

- Jeg ser lyst på det. Vi har fortsatt god kontakt med lagene foran på tabellen, sier SIF-trener Arne Dokken.

Moss-kaptein Rune Tangen var best på banen i går.

- Med cupseieren har vi nå fem seirer på rad. Kanskje til og med avisene kan komme til å holde oss som favoritter i fortsettelsen. Nå er vi i dytten, men må holde konsentrasjonen oppe. Da kan vi nå langt, sier Rune Tangen til Dagbladet.