Tabbenes aften

Alt - absolutt alt - gikk galt for nordmennene i gårsdagens v-cuppremière.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KUUSAMO (Dagbladet): -  Forhåpentlig har vi brukt opp tabbekvoten for lange tider framover. Nå må jeg ta en alvorsprat med gutta, sier landslagstrener Mika Kojonkoski til Dagbladet etter fiaskoen i verdens største helårsbakke.

Før rennet sprudlet hoppgjengen av optimisme. Mindre enn èn mann på pallen var utenkelig. I stedet endte rennet i den ene norske tabba etter den andre. Roar Ljøkelsøys sjuendeplass var den magre beholdningen.

Miss på miss

Det hele startet med at kometen Daniel Forfang fikk bakvind, og ikke greide å kvalifisere seg for rennet. En glemsk Bjørn Einar Romøren hadde ikke startnummeret med seg da han skulle hoppe i kvalifiseringen, og måtte gå ned igjen. Henning Stensrud ble disket for å ha brukt for brede ski, Tommy Ingebrigtsen landet på kulen i førsteomgangen, Sigurd Pettersen hoppet helt uten følelse etter å ha gått opp sju kilo siden sist vinter og verst av alt: Lista over de seks beste var kjemisk renset for nordmenn.

-  Tåpelig feil

-  Å levere for brede ski er en tåpelig feil av Atomic. Samtidig er det løperens ansvar at utstyret er i orden. Henning skulle målt skiene sine selv, sier Mika Kojonkoski.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.