Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tabbenes aften

Alt - absolutt alt - gikk galt for nordmennene i gårsdagens v-cuppremière.

KUUSAMO (Dagbladet): -  Forhåpentlig har vi brukt opp tabbekvoten for lange tider framover. Nå må jeg ta en alvorsprat med gutta, sier landslagstrener Mika Kojonkoski til Dagbladet etter fiaskoen i verdens største helårsbakke.

Før rennet sprudlet hoppgjengen av optimisme. Mindre enn èn mann på pallen var utenkelig. I stedet endte rennet i den ene norske tabba etter den andre. Roar Ljøkelsøys sjuendeplass var den magre beholdningen.

Miss på miss

Det hele startet med at kometen Daniel Forfang fikk bakvind, og ikke greide å kvalifisere seg for rennet. En glemsk Bjørn Einar Romøren hadde ikke startnummeret med seg da han skulle hoppe i kvalifiseringen, og måtte gå ned igjen. Henning Stensrud ble disket for å ha brukt for brede ski, Tommy Ingebrigtsen landet på kulen i førsteomgangen, Sigurd Pettersen hoppet helt uten følelse etter å ha gått opp sju kilo siden sist vinter og verst av alt: Lista over de seks beste var kjemisk renset for nordmenn.

-  Tåpelig feil

-  Å levere for brede ski er en tåpelig feil av Atomic. Samtidig er det løperens ansvar at utstyret er i orden. Henning skulle målt skiene sine selv, sier Mika Kojonkoski.

TABBELISTA

Daniel Forfang greide ikke å kvalifisere seg til rennet.

Bjørn Einar Romøren glemte startnummeret, og fikk ikke hoppe i kvalifiseringen.

Henning Stensrud ble diskvalifisert for å ha brukt for brede ski.

Tommy Ingebrigtsen landet på kulen og kom ikke til finaleomgangen. Han ble nummer 50.

Sigurd Pettersen fikk ikke teknikken til å stemme, og ble nummer 43.

Ingen nordmenn kom blant de seks beste. Roar Ljøkelsøy ble best av nordmennene på sjuendeplass.

Etter diskvalifikasjonen ble Henning Stensrud så forbannet at han forlot bakken.

-  I stedet for å se rennet, leverte jeg fra meg skiene og dro tilbake til hotellet. Jeg målte skiene før jeg tok dem i bruk, men det er ikke så lett å måle en halv millimeter, sier Henning Stensrud til Dagbladet.

Andre gang

Det er andre gang i år han er tatt i en FIS-kontroll.

-  Første gangen var i Hinterzarten, da jeg var 300 gram for lett. Nå håper jeg uflaksen er over for denne sesongen, sier Stensrud.

Svart sekk

For Atomic var fadesen i går så pinlig at det ble satt opp en svart plastsekk foran vinduet i servicerommet vis à vis bakken.

-  Ingen tvil om at det som skjedde i går var en svakhet i kvalitetssystemet til Atomic. Skiene skal være maksimum 11,5 cm brede, men paret til Henning Stensrud og tyskeren Michael Neymayer var bredere, sier Bertil Pålsrud, leder i FIS' utstyrskomitè.

-  For Henning var diskvalifikasjonen en skandale. Han har jobbet hardt, og fortjente ikke denne trøkken i trynet, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

-  Helt ræva

Tommy Ingebrigtsens kulhopp på 87 meter resulterte i 50. og sisteplass.

-  Hoppet var helt ræva. Jeg håper det var bakvinden som gjorde det. Trøsten er at jeg har hoppet bra på trening, sier Tommy.

-  Ryggen som en torader

Sigurd Pettersen har gått opp sju kilo siden forrige sesong, og sliter voldsomt.

-  De sju kiloene har ødelagt følelsen. Ryggen er som en torader som har klappet sammen, og teknikken ustabil. Jeg har trent sinnssykt mye, og kjenner verken igjen ryggen eller kroppen. I sommer var det så vondt å trene at jeg vurderte om det var noen vits i å holde på, sier Sigurd Pettersen etter 43. plassen.

Roar Ljøkelsøy var den eneste av nordmennene som gikk nogenlunde tilfreds fra bakken.

-  Alle tabbene ødela. Nå får vi håpe kvoten er oppbrukt, sier landslagskapteinen etter sjuendeplassen.

OPPGITT: Hopptrener Mika Kojonkoski hadde mye å svare for etter fiaskorennet i Kuusamo i går kveld.
NOGENLUNDE: Roar Ljøkeløys sjuendeplass var det eneste positive for norsk hoppsport i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media