Tabber kostet Norge dyrt mot Sveis

Det blir skjebnekamp mot Tsjekkia.

 KONTRASTER:  Sveits jubler - mens Lars Haugen og Kristian Forsberg depper. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB Scanpix.
KONTRASTER: Sveits jubler - mens Lars Haugen og Kristian Forsberg depper. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB Scanpix.Vis mer

• Norge - Sveits 1-3

STOCKHOLM (Dagbladet): Det var kampen som kunne sikre Norge kvartfinalebilletten.

Men de norske gutta ødela for seg selv mot ubeseirede Sveits.

- Alle vil gjøre det litt på egen hånd, det funker ikke på det nivået her,  sier Espen Knutsen til MAX.

Nå blir det skjebnekamp mot Tsjekkia i kampen om fjerdeplassen i gruppa.

- Vi har alt å vinne, vi får bare gå ut hundre prosent mot Tsjekkia og gjøre det  vi kan der, sier Roy Johansen til kanalen.

Tabber Først var det Lars Haugen som slapp Sveits altfor billig til da de gikk opp i ledelsen. Det så rett og slett ut som landslagets vanligvis så solide sisteskanse ikke så pucken i det Moser ga Sveits ledelsen.

- Det var dritdårlig av meg, jeg skal ta ti av ti. Jeg ville få returen litt lenger bort, men det var en del køller der. Jeg er bra med, den går dessverre rett under leggskinnet, sier en irritert Haugen.

Norge hang ikke med i kampen de to første perioden. Spillerne virket slitne, og de bli helt overspilt av Sveits.

- Sveits var gode. Vi hadde ikke det tempoet inne. De to første periodene så henger vi etter i aggressivitet og intensivitet, fortsatte Johansen til kanalen.

Jonas Holøs gjorde vondt verre for Norge da han tabbet seg ut før Sveits andre mål.  Norge hadde overtall, men Holøs fomlet bort pucken i offensiv sone, og Sveits kontret inn 2-0.

- Jeg får en pasning fra Marius Holtet som forsvinner mellom bena mine. Jeg prøver å komme meg tilbake, men det blir retur på skuddet som går inn. Sånt skal ikke skje i overtall, sier han.

Holtet sier verken han eller resten av laget noensinne kom i gang mot Sveits.

- Dette var ikke hva vi var ute etter. Jeg synes egentlig Sveits er bedre enn oss på alt. For min egen del, følte jeg aldri at jeg kom i gang. Noen dager vil det seg ikke, sier han til Dagbladet.

Sveits strødde salt i såret da de satte inn 3-0 rett før slutt i den andre perioden.

Skuddstatistikken etter to perioder viste at Norge kun hadde fem skudd på mål. Sveits hadde 19, til Roy Johansens store fortvilelse.

- De er kvikkere enn oss og det bærer perioden preg av. Skal vi klare oss mot et lag som Sveits må vi være samlet. Vi kan ikke ligge spredd utover da går de fra oss mann mot mann, sa landslagssjefen til MAX.
Bedring Den tredje perioden startet i samme spor som de to første.  Men det var tydelig at landslaget hadde fått høre det av Roy Johansen.

De norsk gutta kom opp på et høyere nivå - noe som er positivt før kampen mot Tsjekkia - og greide å redusere. Ole-Kristian Tollefsen fant akkurat nok rom til å sette inn 3-1.

Norge fikk en gyllen mulighet til å gjøre kampen spennende da de spilte fem mot tre i tretti sekunder noen minutter senere.  Men det gikk ikke fort nok offensivt, og de fikk ikke inn flere reduseringer.

- Vi må bare innrømme at vi taper mot et bedre lag, sa Johansen.

Keeper Lars Haugen sier han og resten av laget gleder seg til tirsdagens «kvartfinale-finale» mot stornasjon Tsjekkia.

- Det blir moro. Nå er det bare å glemme det her så fort som mulig. De har presset på seg, ingen tvil om det. Vi gleder oss veldig, og vi skal gå ut med en helt annen intensitet enn i dag, sier Haugen til Dagbladet.