Norge i G19-EM

Tabber ødela for de norske gutta

Norge var jevngode med Portugal, men personlige feil kostet dem poeng.

TAPTE: Det norske G19-laget var i aksjon mot Portugal i EM mandag ettermiddag. Foto: NFF
TAPTE: Det norske G19-laget var i aksjon mot Portugal i EM mandag ettermiddag. Foto: NFF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Norge - Portugal 1-3 (0-2)

Norge er ett av kun åtte lag som har kvalifisert seg til G19-EM, og fikk en tøffest mulig start på turneringen da Portugal sto på motsatt banehalvdel mandag ettermiddag.

Portugal vant U17-EM i 2016 med den samme generasjonen spillere, og har mål om å ta en unik dobbeltseier.

Det var likevel de norske guttene som dominerte i innledningen av kampen. De første 15 minuttene handlet alt om Norge, og et angrep ble fulgt av et nytt et. De store sjansene uteble imidlertid, og etter hvert kom Portugal inn i kampen.

Personlige feil

Etter 21 minutter reddet Julian Faye Lund et portugisisk forsøk på mesterlig vis. Keeper strakte seg så lang han var, og fikk bokset unna. Tre minutter seinere måtte han imidlertid gi tapt.

Tobias Svendsen mistet ballen på klumsete vis like utenfor egen 16-meter, og Florentino spilte opp Trincão Francisco. Spissen brukte et touch på å legge til rette, og banket den kontant i hjørnet med det andre.

Fire minutter før pause ble vondt til verre for Faye Lund og Norge. Miguel Luis la inn fra høyrekanten, men i stedet for å finne en medspiller gikk den rett i mål via bakerste stolpe. En grov feilvurdering av Faye Lund, som ikke klarte å beregne ballbanen.

Kane og Mbappé

Erling Braut Håland har blitt plukket ut av UEFA som en av åtte spillere å følge ekstra nøye med på under sommerens mesterskap. I første omgang var han nær ved et par anledninger, og like før pause banket han den i tverrliggeren.

Den norske kraftspissen ble toppscorer i kvalifiseringen med sine ni nettkjenninger, og det er viden kjent at en rekke klubber følger nøye med på han. Både Manchester United og Juventus skal være svært interessert i 17-åringen, som er året yngre enn de flest andre i EM, og det vil trolig bli skrevet en flust med speiderrapporter om han i løpet av de kommende ukene.

Stjernespillere som Harry Kane, Leroy Sané, Marco Asensio og Kylian Mbappé fikk alle en form for gjennombrudd på denne scenen, og mesterskapet er et perfekt utstillingsvindu for alle de norske spillerne.

STJAL SHOWET: De franske spillerne, med Paul Pogba og Benjamin Mendy i spissen, sang, danset og dynket manager Didier Deschamps med champagne under managerens pressekonferanse. Video: Andy Scott, AFP Sport Vis mer

Sen redusering

I andre omgang måtte Norge jakte redusering, og kom nære da Eman Markovic fyrte av et kvarter etter sidebytte. Norge spilte fint opp til Braut Håland som la igjen, men Portugals keeper fikk noen fingre på Markovics avslutning.

Åtte minutter før pause satt den endelig for Norge, og nok en gang var det Markovic som kom til avslutning. Han tråklet seg forbi tre portugisere og avsluttet presist i det lengste hjørnet.

Norge presset på for en sen utlikning, og like før full tid fikk Braut Håland avsluttet med hodet. Men nok en gang fikk ballen i tverrliggeren. I stedet var det Portugal som la på til 3-1 på overtid, og Norge satt igjen med null poeng i EM-debuten.

Portugal og Norge er i gruppe med Italia og Finland. Norges neste kamp er mot vertsnasjonen kommende torsdag.

EM fungerer som en kvalifisering til neste års U20-VM, og det er de fem beste lagene i Finland som sikrer plass i verdensmesterskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer