- Tabber skjer selv med masse kamptrening

Jamtfall forsvarer Myhre.

FRANKFURT (Dagbladet.no): Det er en mager trøst for Thomas Myhre, men han er langt fra den første keeperen som ufrivillig har stjålet avisoverskriftene.

Trenere og spillere gjorde fånyttes forsøk på trøste etter at 2-0 ble til 2-2 mot Tyrkia, og keeperen selv var blank i øynene da han sto rakrygget og sa at han følte han hadde sviktet en hel nasjon.

Spørsmålet om manglende kamptrening var uunngåelig - og Charlton-keeperen gjentok igjen at han følte seg i form, og at det hadde gått bra på trening.

Keepertrener Jørn Jamtfall tror heller ikke tabbene skyldes benketilværelsen i England.

- Det er sånt som skje uansett. Jeg hadde jo plenty med kamptrening da jeg sto i Rosenborg, men tabber skjedde uansett, sier Jamtfall.

- Ekkel følelse

«Feil, feil, Jamtfeil» er neppe en overskrift den tidligere RBK-keeperen husker med glede.

Thomas Gill ble kalt «Engangs-Gill» av Dagbladet etter en håpløs bortekamp mot Belgia, mens tidligere VIF-keeper Mikko Kaven ble kjent som «keeperen uten armer» etter en europacupkamp.

TRØSTESLØS: Thomas Myhre slapp inn to enkle mål Foto: Scanpix
TRØSTESLØS: Thomas Myhre slapp inn to enkle mål Foto: Scanpix Vis mer

Jamtfall vet at det føles vondt.

- Det føles ikke bra, det er like ille som det ser ut som. Det er lenge siden jeg spilte selv, så jeg husker ikke akkurat hva jeg tenkte. Men det er en ekkel følelse, sier han til Dagbladet.no.

Om Myhre hadde klart seg med én tabbe, ville Norge tatt tre poeng og vært med for fullt i kampen om gruppeseieren.

Ett poeng var isolert sett et mer rettferdig utfall ettersom Tyrkia herjet med Norge i 2. omgang - men det føltes selvsagt som et tap etter å ha ledet til det gjensto få minutter av kampen.

- Han må prøve å bagatellisere det. Thomas er revansjelysten og et konkurransemenneske. Det tar noen dager å bli kvitt skuffelsen, og han kommer til å tenke mye på denne kampen. Jeg føler med ham, sier Jamtfall.

Støtte fra Opdal

Brannkeeper og andrevalg på landslaget, Håkon Opdal, hadde en strålende fjorårssesong. Men før det var også han stadig involvert i tabbemål.

- Som keeper er det ekstra viktig å kunne legge sånt bak seg. Det er veldig tungt, men Thomas er rutinert og kommer seg gjennom dette, sier han til Dagbladet.no.

- Tabber skjer selv med masse kamptrening

- Sjansene dine for å stå neste kamp ble ikke svekket nå?

- Det er ikke jeg som tar ut laget. Nå skal vi støtte og backe opp Thomas. Vi taper og vinner sammen, sier Opdal.

- Tabber skjer selv med masse kamptrening
- Tabber skjer selv med masse kamptrening
OOPS: Her slipper Myhre inn 1-2.
KEEPERTRENEREN RYKKER UT: Jørn Jamtfall (t.v) er ikke ukjent med tabber, og mener Myhres blemmer ikke kom fordi han er reserve i England. Her sammen med Håkon Opdal.