Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tabbet seg ut - kan miste verdenscupseieren

Olav Lundanes slurvet med stemplingen på 16. posten og ble disket.

POST-TABBE: Olav Lundanes tabbet seg ut i Finland og tapte tid i kampen om sammenlagtseier i verdenscupen.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
POST-TABBE: Olav Lundanes tabbet seg ut i Finland og tapte tid i kampen om sammenlagtseier i verdenscupen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Selvfølgelig er det surt, men dette er min egen feil, sier Norges 24-årige orienteringsmester.

- Jeg var rett og slett for unøyaktig med stemplingen på 16. posten og fikk ikke den elektroniske kvitteringen som bevis på at jeg hadde vært på posten.

Tapte 1.15
Dermed raste han bort fra den delte tredjeplassen på bysprinten og mistet ett minutt og 15 sekunder foran jaktstarten i finske Vuokatti.
det kan bli avgjørende. Etter blunderen på 16. post tok sveitsiske Matthias Kyburz over ledelsen både i touren og verdenscupen og har en klar ledelse foran søndagens avsluttende jaktstart som avgjør både årets verdenscup og Nordic Tour.

Løper for å vinne
Olav Lundanes stikker til skogs 3.30 bak den sveitsiske sprintspesialisten og har ikke tenkt å gi opp kampen.

- Jeg løper for å komme først i mål og for å vinne verdenscupen. Det er ikke noe vits å tenke annerledes, sier Olav etter dagens konkurranse.

- Det kan jo hende at Kyburz føler nervene der framme. Da gjelder det å være på hugget.

- Vil du være mer offensiv enn normalt for å hente inn teten?

- Jeg vil løpe offensivt hele veien. Med 50 minutters orientering vil det være muligheter å hente inn forspranget - om jeg gjør alt rett og Kyburz gjør feil. Jeg er i alle fall motivert og vet jeg er i god form.

Fornøyd med sesongen
Etter å ha hatt verdenscupledelsen inntil siste løpet - hva betyr det om du bare skulle klare annenplassen sammenlagt?

- Jeg vil jo gjerne vinne, men sesongen under ett har uansett vært bra om jeg vinner cupen eller ikke.

- Jeg føler også at jeg har fått mye ut av avslutningsuka med Nordic Tour. Marginene gikk min vei i starten. I dag var det motsatt, sier Lundanes som har vært nesten uslåelig siden han vant VM-gullet på langdistanse i Sveits 19. juli.

Må ta en pause
Etter et fall i sprinten på Nordic Tours første dag i Holmenkollen har Lundanes slitt med en vondt kne. Også under dagens sprint i Voukatti løp han med smerter.

- Jeg har vel blitt vant med det, men jeg innrømmer at jeg kjente smertene godt også i dag selv om det var verre de første dagene, sier Olav som i kveld får ny behandling for å være best mulig rustet til dagens avgjørende jaktstart.

- Det dreier seg om en muskelskade på insiden av kneet og jeg er nok nødt til å ta ei pause. Kanskje blir det nødvendig å stå over NM i Maridalen kommende uke, sier Halden-løperen.

Imponert av Kinneberg
Junioren Eskil Kinneberg har tatt godt vare på muligheten til å vise seg fram blant de store gutta under året tour. I Vuokatti knivet han om en topplassering helt til de siste postene. En feil gjorde at han ramlet ned til 10. plass.

- Eskil har imponert veldig de siste dagene. Det er moro at vi har en junior som er på vei helt opp, sier Lundanes.

Hausken på vei opp
Veteranen Anne Margrethe Hausken Nordberg tok et steg nærmere sammenlagtpallen i touren i dag.
- I dag handlet det mye om å presse hardt hele veien, samt ta de rette veivalgene. Jeg føler jeg lyktes bra og er godt fornøyd, sier Hausken Nordberg til NTB etter 5.-plassen 19 sekunder bak vinneren. Verdensener Simone Niggli fra Sveits var igjen best, og kunne juble for seier foran Helena Jansson, Sverige. Annika Billstam fra Sverige og Emma Klingenberg fra Danmark delte tredjeplassen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media