Tabbet seg ut på direkten

Harald Bredeli trodde mikrofonen var slått av. I stedet fikk flere tusen seere høre TV 2-kommentatoren ironisere over sin egen kanal og Gro Hammerseng.

• Hør lydopptaket fra sendinga

TV 2s sportsredaktør Bjørn Taalesen avdramatiserer episoden, og mener Bredelis forsnakkelse er helt uproblematisk.

Bredeli kommenterte UEFA-cupkampen mellom Viking og Austria Wien, som gikk direkte både på TV 2 Zebra, TV 2s web-tv og NRKs web-tv.

I pausen sendte Zebra reklame og sportsnyheter. Det gjorde ikke web-tv.

Lesba fra Toten

En glipp gjorde at en av teknikerne glemte å dra ned spaken til Bredelis mikrofon, noe TV 2-kommentatoren tydeligvis ikke var klar over.

Da sportsnyhetene på TV 2 begynte ville han se innslaget om Gro Hammersengs korsbåndsskade, men fikk ikke lyd.

«Lurer på hva som skjer med Gro Hammerseng. Flotteste lesba på Toten!»

 FLEIPET:  Uten å vite at han var på lufta, fleipet Harald Bredeli med landslagsspiller i håndball, Gro Hammerseng. TV2s sportsredaktør Bjørn Taalesen innrømmer at episoden er beklagelig. Foto: Bjørn Langsem
FLEIPET: Uten å vite at han var på lufta, fleipet Harald Bredeli med landslagsspiller i håndball, Gro Hammerseng. TV2s sportsredaktør Bjørn Taalesen innrømmer at episoden er beklagelig. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Sa Bredeli på direkten.

Tydelig lettet

Etter innslaget ringte Bredeli for å finne ut hva Hammerseng-innslaget handlet om.

«Jeg ringer rundt til seerne fra TV 2 Zebra og lurer på om de er fornøyd med sendinga så langt. Det er ikke så mange, så jeg og Svein (Mathisen, sidekommentator) rekker rundt til alle i pausen», ironiserte han.Da Dagbladet først ringer TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen, hersker det full forvirring.

-  Jeg skjønner ingenting. Vi hører gjennom teipen nå. Det kan godt hende det finnes en god forklaring, sa Taalesen.

20 minutter senere har han fått høre opptaket - og er tydelig lettet.

En ikke-sak

-  Vi fikk roet gemyttene litt. Det var mye usikkerhet om hva som hadde skjedd, men det er ingen grunn til å gjøre det større enn hva det er.

-  Så dette får ingen konsekvenser for Bredeli?-  Nei. Hadde det gått ut på TV ville dimensjonen naturligvis blitt større, men han hadde nok ikke blitt arbeidsledig av den grunn, sier Taalesen.

Han erkjenner imidlertid at episoden er beklagelig.

-  Ingen beklager sikkert mer enn Harald selv, men vi opplever dette som en ikke-sak. Det var en teknisk feil som var helt udramatisk, sier Taalesen. -  Harald sa det nok i frustrasjon over å jobbe på en cupkveld hvor NRK hadde Vålerenga, og vi måtte sende Viking samtidig på TV 2 Zebra. Det kunne vært mye verre når det først skulle skje, sier Taalesen.

Big Ron fikk sparken

Bredeli er ikke den første kommentatoren som tabber seg ut på direkten. Tidligere manager for blant annet Manchester United og Aston Villa, Ron Atkinson, skapte oppstandelse etter en langt verre kommentar. Etter Mesterliga-kampen mellom Chelsea og Monaco, kom Atkinson i skade for kalle Marcel Desailly en «lazy, fat nigger». Atkinson fikk sparken fra ITV på flekken.

Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med Harald Bredeli i natt.

FLEIPEOFFER: Gro Hammerseng.