Tabbet seg ut

Fullstendig kaos, rødt kort til Arsenal og straffe til ManU tre minutter på overtid. Ruud van Nistelrooy skulle bli den store helten.Vi fulgte toppkampen direkte

 • Her er tabellen

  10 minutter før slutt begynte dramatikken som kommer i hvert eneste oppgjør mellom de to gigantene i engelsk fotball. Patrick Vieira fikk først gult kort etter flere taklinger, og bare ett minutt seinere var marsjorderen klar. Ruud van Nistelrooy veltet Vieira i en hodeduell, og liggende nede sparket Vieira etter Uniteds spiss. Dommeren var ikke i tvil: rødt kort.

  Etter kampen klaget Arsene Wenger og flere Arsenal-spillere på at van Nistelrooy prøvde å prate på Vieira det røde kortet.

  - van Nistelrooy falt ikke. Han gjorde ingenting annet enn å hoppe unna støvelen til Vieira, sa Alex Ferguson etter kampen.

  Straffe på overtid


  Etter utvisningen klarte Arsenal å dra ned tempoet og holde unna stormløpet til United. Men tre minutter på overtid rev Keown ned Forlan i feltet og dommeren blåste straffe.

  Ruud van Nistelrooy gjorde seg klar, men Lehman danset på streken og ballen føk opp i tverrliggeren og ut. Sekunder seinere var kampen over.

  I det fløyta gikk stormet Arsenal-spillerne bort til van Nistelrooy og jublet hemningsløst foran den uheldige spissen. FA skal allerede ha gitt signaler om at Arsenal-spillernes oppførsel like etter kampslutt vil bli etterforsket. Martin Keown hoppet opp og slo van Nistelrooy i hodet, mens en annen dyttet ham over ende. van Nistelrooy selv løp i garderoben for å slippe provokasjonene.

  Jevnt og sjansefattig


  Før Vieiras utvisning hadde Ashley Cole vært kampens fremste aktør. Arsenals venstreback var en av få spillere på bortelaget som var villig til å gå på løp framover og defensivt hadde den engelske landslagsbacken god kontroll på Cristiano Ronaldo. På midtbanen var det Fredrik Ljungberg som utmerket seg som mest positiv i en jevn og sjansefattig kamp. Verken van Nistelrooy eller Henry viste fram kvalitetene som gjør dem til Premier Leagues beste spisser.

  Roy Keane, som ble kåret til banens beste av Sky Sports seere, var fornøyd med ett poeng i thrilleren.

  - Det er klart vi kunne vunnet når vi har straffe på overtid. Men vi skapte ikke så mange sjanser og Arsenal var godt med hele tiden.

  NB: Sist gang United og Arsenal møtter hverandre på Old Traffor var 15. februar sist vinter. Den gang vant Arsenal 2-0 og gikk videre i FA-cupen, men det som huskes best er Alex Fergusons støvel-spark over øyet til David Beckham. Dramatikken uteble ikke i dag heller.

<B>TOPPKAMPEN: Ruud van Nistelrooy tabbet seg ut tre minutter på overtid da han bommet på straffen. her er han i kamp med undertøysmodell og Arsenal-spiller Fredrik Ljungberg.