Tabellen som viser at Manchester United ikke har fått dommerhjelp

Ville allerede vært seriemestre om denne tabellen gjaldt.

SNYTT FOR POENG: Hernández og resten av Manchester United har blitt snytt for flere poeng denne sesongen ifølge en analyse. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB scanpix
SNYTT FOR POENG: Hernández og resten av Manchester United har blitt snytt for flere poeng denne sesongen ifølge en analyse. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Det er en evigvarende diskusjon om hvilke lag som får flest fordeler av dommerne i Premier League. Mange beskylder Manchester United for å ha mange marginale situasjoner med seg, mens supporterne til de røde djevlene benekter at dette er tilfellet.

Nå har over 200 timer med fotball i Premier League blitt til en analyse av 674 situasjoner fra alle de 370 kampene som har blitt spilt denne sesongen. Dette inkluderer mål som ikke har blitt godkjent, straffespark-situasjoner, og røde kort, skriver The Guardian.

Alle reprisene ble sett seks ganger i sakte og super-sakte film for å avgjøre om situasjonene fikk det riktige utfallet. De opprinnelige avgjørelsene ble ikke forandret dersom det ikke var klare bevis på at feil ble gjort av dommerne.

Store avgjørelser Tabellen viser at Manchester United har tapt mest på de store avgjørelsene som ikke har gått i lagets favør. Dette inkluderer en straffesparksituasjon som ble gitt mot Rio Ferdinand for hans takling på Hatem Ben Arfa i november. Straffesparket ble satt i mål og førte til at kampen endte 1-1. Etterpå kalte Ferguson kampen en parodi.

Det var også en annen situasjon hvor Hernández ikke fikk straffespark i en kamp mot Stoke som endte 1-1. I tillegg skulle Jonathan Woodgate blitt vist det røde kortet for den samme forseelsen. Begge disse avgjørelsene kan ha kostet Manchester United fire poeng i Premier League.

FEIL AVGJØRELSE: Rio Ferdinand tok ballen først, men ble likevel straffet for denne taklingen. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB scanpix
FEIL AVGJØRELSE: Rio Ferdinand tok ballen først, men ble likevel straffet for denne taklingen. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB scanpix Vis mer

Tabellen som viser hvordan Premier League ville sett ut kan du se her.    

Manchester United hadde 59,3 prosent av situasjonene som var feil mot seg. Manchester City hadde hele 73.7 prosent av situasjonene som var feil mot seg, men med en vesentlig forskjell. For Manchester Citys del kostet dommerfeilene laget bare to poeng.
                                    
Tabellen viser at Manchester United ville vært seriemester allerede før den siste serierunden. Laget ville hatt fire poeng mer enn naborival Manchester City.