Tabelljumbo Sandnes Ulf fikk juling på eget gress

Bjørnar Holmvik med spektakulært selvmål.

Sogndal fightet helhjertet og hadde flyt da tabelljumbo Sandnes Ulf ble slått 3-1 på bortebane søndag.

Gustav Valsvik, Sidy Sagna og et selvmål av Bjørnar Holmvik ga Jonas Olssons mannskap tre bokførte scoringer og en relativt behagelig tabellposisjon. For Sandnes Ulf ble situasjonen ytterligere forverret i bunnen av tabellen.

Sandnes Ulf fikk en marerittstart da Bjørnar Holmvik skulle klarere et innlegg og sendte ballen i en bue over egen keeper og i mål. Da var det bare spilt tre minutter av oppgjøret.

- Baktunge I første omgang lå Sogndal veldig lavt, noe Per Egil Flo var den første til å innrømme.

- Vi ble veldig baktunge etter det tidlige målet og skulle definitivt ha presset høyere i banen, sa Flo til C More.

I store deler av første omgang var Ulf Sandnes det dominerende laget. Vertene hadde fart og kom til sjanser, men fikk ikke uttelling. Sogndals høye og sterke forsvarere raget i luftrommet og holdt nullen bakover.

Banket inn 2-0 Annen omgang åpnet med Sogndal-scoring etter 51 minutter. En retur fra Sandnes-keeper Aslak Falch ble ubønnhørlig banket inn i nettmaskene av Sidy Sagna.

 JUBEL:  Gustav Valsvik (nummer 17) gratulereres etter å ha scoret mot Sandnes Ulf. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
JUBEL: Gustav Valsvik (nummer 17) gratulereres etter å ha scoret mot Sandnes Ulf. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix Vis mer

Fem minutter senere var det «game over» for vertene etter rot i forsvaret. Gustav Valsvik fikk slengt i vei et løst skudd som en Sandnes-forsvarer bommet på før den gikk forbi keeper.

Et trøstemål kunne vertene notere da Kenneth Sola stanget inn 1-3-scoringen seks minutter før slutt.

Nå venter en lang rekke med skjebnekamper for Sandnes-laget. (NTB)