HUMØR: Bodø/Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen (t.h.) var i svært godt humør til tross for nok et tap i går. Her sammen med Odd-trener Dag Eilev Fagermo.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
HUMØR: Bodø/Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen (t.h.) var i svært godt humør til tross for nok et tap i går. Her sammen med Odd-trener Dag Eilev Fagermo. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpixVis mer

Tabelljumboens trener freder seg selv: - Sparken? Jeg gjør en veldig bra jobb

Halvorsen i oppsiktsvekkende godt humør.

ÅLESUND (Dagbladet): Det ble et nytt tap for tabelljumbo Bodø/Glimt borte mot AaFK i går. Dermed står nordlendingene med ett fattig poeng etter seks kamper.

Mens Trond Olsen var så skuffet at han måtte tenke seg om flere ganger før han formulerte seg, var trener Jan Halvor Halvorsen i oppsiktsvekkende godt humør i minuttene etter årets femte tap av seks mulige.

- Hvorfor er du i så godt humør etter et nytt tap?

- Jeg har vært i dette gamet lenge og vet at det ikke nytter å grave seg ned. Jeg velger å fokusere på det positive og forsøke å holde humøret oppe i gruppa, sier Glimt-treneren til Dagbladet.

Han spøkte, tullet og sprudlet med både kolleger, motspillere og deler av pressen etter gårsdagens 0-2-tap i Ålesund.

- Godt humør smitter raskt og er vanskelig å mislike, men du kan vel ikke ignorere alvoret i situasjonen?

- Det er klart at tabellen ikke ser lys ut. Målet vårt er - som i fjor - å holde tre lag bak oss. Det må vi jobbe knallhardt for å klare, sier Halvorsen.

- Jeg synes vi gjorde en god prestasjon mot AaFK. Vi var godt organisert og skapte mange målsjanser. Det er mye positivt, men vi har marginer imot. Det er jo typisk for et bunnlag som oss, fortsetter han.

Frykter ikke sparken 52-åringen håper at seierstørken vil løsne - på samme måte som det har gjort for gårsdagens motstander AaFK.

- Det viser bare hvor fort det snur i fotballen, mener Halvorsen.

TOMMEL OPP: Bodø/Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen gir tommel opp til seg selv.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
TOMMEL OPP: Bodø/Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen gir tommel opp til seg selv. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

For sunnmøringene løsnet det først etter at Harald Aabrekk fikk sparken og Trond Fredriksen overtok skuta. Halvorsen frykter imidlertid ikke at Bodø/Glimt vil la seg inspirere av den løsningen.

- Nei, jeg tror ikke at jeg risikerer å få sparken. Det tviler jeg på har vært noe tema. Vi har hatt to meget gode sesonger, først med opprykket og så den gode sesongen i fjor, minner Halvorsen om.

- Om jeg frykter å få sparken? Nei, jeg gjør en veldig godt jobb, mener Glimt-treneren.

Har spillernes tillit Mens Halvorsen sprudlet, var ikke Bodø/Glimt-profilen Trond Olsen i like godt humør.

- Vi slapp inn to drittmål og gjorde feil på feil. Dette var ikke en kamp vi skulle tape, men vi roter det til i begge bokser. Det er veldig skuffende, sa Olsen til Dagbladet etter kampen.

Da han fikk spørsmål om han tror Halvorsen er rett mann for gultrøyene, brukte han noen sekunder på å tenke seg om, før han svarte diplomatisk:

- Det er ikke mitt bord. Jan Halvor har vår tillit. Vi stiller oss bak han, forteller den tidligere Rosenborg-spilleren.

SKUFFET: Trond Olsen var ikke i like godt humør som sin trener etter årets femte tap.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SKUFFET: Trond Olsen var ikke i like godt humør som sin trener etter årets femte tap. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer