Tac'o lov!

Brasil og Edmilson sakset seg vei inn i all verdens fotballhjerter mot Costa Rica. Nå snakker brassene igjen om VM-gull. Mexico hadde Italia i kne og på vei ut av VM. I tacolandet fortviler de over uavgjort. De lover full fiesta og null siesta i resten av VM.

YOKOHAMA/OSLO (Dagbladet): Etter ei uke der effektive europeiske panserlag har dominert på VM-banene, var det leken og festen som preget gårsdagens VM-kamper. Brasil, anført av en strålende Ronaldo, spilte en hysterisk morsom fotballkamp mot Costa Rica. Den gjenfødte yndlingen med trøye nummer ni er i ferd med å ta Brasil til gamle høyder.

- I dag var det rett og slett gøy å løpe i 90 minutter, gliser Ronaldo.

- Takker Gud

I et drepende tempo angrep Brasil og Costa Rica hverandre hele kampen.

- Den gode kondisjonen er den mest oppsiktsvekkende forbedringen på laget vårt, mener Ronaldo som nå tør å si åpent at et VM-gull er innen rekkevidde.

Ronaldo var mannen bak Brasils to første mål, men det vakreste var det midtstopper Edmilson som sto for. Hans fenomenalt flott utførte brassespark satt i nota etter et angrep i regi av Junior og Rivaldo.

- Det var mitt første VM-mål, og jeg takker Gud for det, sier Edmilson.

- Men hvordan kan du som midtstopper score et slikt flott mål?

- I Brasil er vi trent og lært opp til å spille der vi til enhver tid befinner oss på banen. Når jeg er i angrep, så vet jeg hvordan jeg skal score.

- Lærer av feil

Rivaldo er blitt skjelt ut som skuespiller tidligere i mesterskapet. I går var han bare magiker, med ball. Han scoret Brasils fjerde mål.

- Målet var viktig fordi det kom i en periode der Costa Rica var på vei inn i kampen, sier Rivaldo.

På veien mot finalen er han mest redd for å møte Belgia i en åttendedelsfinale.

- Gjennom nøye videoanalyser lærer vi av de feilene vi begår i hver kamp. Vi blir bare bedre. Hvis vi fortsetter å spille sånn som nå, er det ikke vanskelig å forestille seg at vi går helt til finalen, smiler Rivaldo.

På forhånd var det få som ventet seg noe stort VM av Mexico. Men de taktskiftene meksikanerne satte inn da de i perioder rundspilte Italia i går, var like heftige som en brasiliansk samba. 1- 1 var det bare italienerne som jublet over.

- Vi er ikke glade for resultatet. Vi ønsket å slå Italia med så mange mål som mulig, sierCuauhtemoc Blanco til Dagbladet.

Før kampen spådde mange at Mexico ville ta det mer med ro. Fordi det var Italia som måtte vinne, og som hadde det største forhåndspresset.

- Det tenkte vi overhodet ikke på. Vi ville bare vinne denne kampen. Nå skal vi til semifinalen og lage meksikansk historie, sier Blanco, som ble kåret til kampen beste spiller av den offisielle arrangøren.

Mexico har vært i kvartfinalen to ganger, i 70 og 86, da landet var VM-vert.

- Spillerne har ennå ikke spilt sånn som jeg vil. Når de gjør det i 90 minutter, kan dette bli bra, sier trener Javier Aguirre til Dagbladet.

<b<VILLE MER:</B> - Vi var ikke fornøyde, sier Mexicos Blanco. Her blir han lurt av Italias Fabio Cannavaro.
SLIK ER DET I BRASIL: Mannen bak lever av å selge Ronaldo-trøyer.
TRIO: Ronaldo (bakerst) og Rivaldo gratulerer Junior med målet.