STÅLKONTROLL: Usain Bolt hadde full kontroll på Christian Malcolm, Emmanuel Callender og Bryan Barnett i sitt innledende 200-meterheat i natt, norsk tid. 25-åringen leverte også før start, med noen skikkelige taekwondo-«moves». Foto: AFP/MARK RALSTON
STÅLKONTROLL: Usain Bolt hadde full kontroll på Christian Malcolm, Emmanuel Callender og Bryan Barnett i sitt innledende 200-meterheat i natt, norsk tid. 25-åringen leverte også før start, med noen skikkelige taekwondo-«moves». Foto: AFP/MARK RALSTONVis mer

Taekwondo-Bolt enkelt til semifinale på 200 meter

Showet i god, gammel stil i «comebacket».

DAEGU (Dagbladet): Det var som vanlig knyttet store forventninger til Usain Bolt før dagens innledende 200-meterheats i friidretts-VM.

Jamaicaneren er selvfølgelig den store favoritten, men mange var spente på hvordan han ville gjøre det etter den famøse diskingen for tjuvstart i sist søndags 100-meterfinale.

Etter diskingen stakk Bolt av fra pressen, og det eneste vi har hørt fra ham siden, er gjennom en relativt intetsigende pressemelding sendt som ble sendt ut av managementet hans mandag morgen.

Taekwondo-ablegøyer
I natt, norsk tid var han imidlertid altså tilbake, og 25-åringen showet akkurat som han pleier. Før starten på 200-meteren simulerte han flere taekwondo-«moves» til ære for det sør-koreanske hjemmepublikummet.

Responsen var enorm, og Bolt fortsatt med flere ablegøyer før starten på heatet hvor han selvfølgelig var superfavoritt.

Bolt skuffet heller ikke. Han kom svært godt i gang, og allerede mot slutten av svingen så han ut til å begynne å kontrollere farten for å ikke sløse med kreftene.

Bremset mot slutten
På oppløpssiden lå han likevel et hav foran konkurrentene, og han kunne dermed foreta en signatur-nedbremsing de siste meterne.

Tida endte på 20,30, og Bolt var med det raskest av alle i de sju innledende heatene. Amerikanske Walter Dix (20,42) og egyptiske Amr Ibrahim Mostafa Seoud (20,44) fulgte nærmest Bolt.

TAEKWONDO-BOLT: Har han fått undervisning i den sør-koreanske kampsporten? Foto: AP/Shuji Kajiyama
TAEKWONDO-BOLT: Har han fått undervisning i den sør-koreanske kampsporten? Foto: AP/Shuji Kajiyama Vis mer

Jaysuma Ndure vant sitt heat enkelt på tida 20,65, og avanserte dermed til semifinale.

Bolt og Ndure møtes nå i semifinalen for andre distanse på rad.

• Semifinalene går på NRK, og starter kl. 12.55 norsk tid. Følg også utviklingen til Bolt, Ndure og de andre 200-metergutta her på db.no!