Tafatt England pepet av Wembley

England sliter seg videre i EM-kvalifiseringen. 0-0 ble det mot Bulgaria på Wembley i dag, i en urtrist forestilling der et tafatt England traff mål en (1) gang på ni avslutningsforsøk.

Etter kampen ble England pepet ut av hjemmepublikum under kanossagangen til garderoben på Wembley.

- Jeg skjønner publikum. Vi er like skuffet som dem, sa Englands trener Glenn Hoddle etter den begredelige forestillingen. Nå har England ett poeng på to kamper, etter at den selvutnevnte «moralske verdensmesteren» tapte sin første kvalifiseringskamp i Sverige.

Hoddle var mer dempet i dag.

- Vi skapte sjanser i begynnelsen av kampen, men etter hvert sviktet vi. Bulgaria kom for å forsvare seg, og det var de gode til, mente Hoddle.

Lagenes første poeng

Den eneste engelske spilleren som traff mellom stengene i dag var venstreback Andy Hinchcliffe, med en nikk. «Verdens beste spissduo», Michael Owen og Alan Shearer ble pakket inn som mumier av den bulgarske mann-mann-markeringen. Og de få gangene de fikk slitt seg til litt tumlerom gikk avslutningene utenfor.

Ellers spilte England som de har gjort etter Terry Venables' «revolusjon»: Ballen ble trillet langs bakken, sidelengs og bakover, og motstanderen hadde hele tiden god tid til å organisere seg.

For Bulgaria brakte det uavgjorte resultatet et kjærkomment poeng. Bronsevinneren fra VM i 1994 har byttet trener og halve mannskapet siden sommerens bedrøvelige VM-innsats og 0-3 i første EM-kvalifiseringskamp mot Polen.

Onsdag møter England Luxembourg, i en kamp som må vinnes. Ellers kan det se se ut til at Hoddle får god tid til å vie seg forfatterkarrieren.

(NTB)