Tafatt Start heldig med 1-1

Start-trener Jan Halvor Halvorsen etterlyser nye spisser, etter at laget skuffet 8000 tilskuere med elendig angrepsspill i 1-1-kampen mot Viking.

- Det blir for tafatte og puslete i angrepet. Jeg har sagt fra at vi trenger spisser, men det er opp til styret, sa en skuffet Jan Halvor Halvorsen etter kampen.

Start har fire poeng og fire uavgjortkamper. Viking ligger nedenfor midten på tabellen med 7 poeng.

Viking er heller ikke fornøyd med angrepet, men har penger. Og til neste uke skal flere engelske spillere vise seg for Stavanger-klubben.

Gjesp

Første omgang var et eneste langt gjesp på Kristiansand Stadion. Begge lagene lå bakpå, og ingen så ut til å ville angripe.

- I Norge kaller dere det 4-3-3, men jeg ser 4-5-1. Det blir vanskelig å angripe når hjemmelaget ligger så forskrekkelig langt bakpå, sa en mellomfornøyd Viking-trener Benny Lennartson til NTB.

Han unnskyldte også resultatet med gressmatten.

- Ballen gled dårlig. Jeg tror gresset var for høyt, sa Lennartson.

Start skuffet de 8170 fremmøtte tilskuerne ved å kludre til enhver overgang med feilpasninger og dårlige innlegg hele førsteomgangen. Angrepsrekken til Start gikk på ventebluss, og Viking var ikke stort bedre.

I 2. omgang hadde Halvorsen byttet bort Morten Knutsen og Richardas Beniusus, men det hjalp ingenting. I stedet kom et våkent Viking-lag som så ut som det hadde fått en rakett i baken.

Nydelig scoring

På dødball skrudde Erik Fuglestad nydelig inn fra høyre, og Hannu Tihinen stusset ballen utagbart ned forbi Dime Jankulosvki.

- Nei, jeg er ikke fornøyd, sa Jankulovski, som igjen holdt Start inne i kampen.

Ingenting fungerte for Start etter 0-1-målet. Viking tok fullstendig grep om kampen, og en intens Morten Berre herjet som en rev i hønsehuset.

Men med 20 minutter igjen å spille våknet Start. Kimmo Tauriainen fikk slått inn fra høyre, og Fredrik Strømstad styrte ballen i mål.

Plutselig var det en kamp hvor begge lag var med, men ingen klarte å få ballen i målet. Det hjalp lite at Donatas Vencevicius slo et indirekte frispark rett i mål like før slutt.

(NTB)