Tafset på jentene

Maskoten H'Angus (bildet) er utestengt fra fotballkamper fordi han skal ha tatt på jentene.

H'Angus er maskoten til Hartlepool United, der norske Martin Hollund, Thomas Tennebø og Jan Ove Pedersen har spilt. Sistnevnte er maskotens personlige favoritt - trolig med unntak av motstandernes kvinnelige fans.

For nå har Scunthorpe gått knallhardt ut mot apen, og sagt at han ikke er velkommen på hjemmebanen deres. Årsaken er at han plagde et kvinnelig medlem av klubben under lørdagens kamp mellom de to rivalene.

Talsmenn for Scunthorpe sier at H'Angus ikke får komme inn på banen når klubbene møtes i FA-cupen 18. november, med mindre en annen person ikler seg kostymet, skriver nyhetstjenesten Ananova.

Lokal legende

Maskoten er basert på en lokal legende. En båt kom i land ved Hartlepool for flere hundre år siden. Om bord var det en ape, som ble tiltalt for spionasje. Apen ble stilt for retten, dømt og hengt.

Scunthorpe vant lørdagens kamp 3-0, etter to mål av Lee Hodges og ett av Guy Ipoua. 3,241 tilskuere så kampen, som sendte Hartlepool ned til 16. plass i engelsk 3. divisjon.

Ingen i Hartlepool har så langt kommentert apetafsingen.

<B>HELT APE:</B> H'Angus (t.v.) er i hardt vær. Kanskje får han trøst fra kameraten Yorkie, som er maskot for York City.