Tage sikret kortet etter kvalikthriller

Får spille på Europas fremste tour neste år også.

SIKRET KORTET: Eirik Tage Johansen er klar for det gode selskap i europeisk golf etter en meget spennende avsluning i Spania. Foto: AP/Scanpix
SIKRET KORTET: Eirik Tage Johansen er klar for det gode selskap i europeisk golf etter en meget spennende avsluning i Spania. Foto: AP/ScanpixVis mer

To nordmenn kjempet til slutt om spillerettigheter på Europatouren etter en avslutningsthriller på «helvetesuka» i Spania.

Når alle hullene var spilt og slagene talt opp ble det klart at Eirik Tage Johansen (28) så vidt holdt seg på rett side av kvalifiseringsstreken, mens Espen Kofstad (23) falt utenfor med ett fattig slag.

Johansen måtte vente en stund i spenning etter at runden var over, men endte til slutt på 26.-plass, mens Kofstad ble nummer 35 slaget bak.

— Jeg er så utrolig imponert over Eirik. Han er så sterk mentalt, og lar seg ikke affisere av noe som skjer rundt ham. Dette er jo fjerde gang han klarer kvalet, sier landslagstrener Øyvind Rojahn til Dagbladet.

Får spille «B-tour»
Han gikk på sidelinja og beit negler mens de norske gutta spilte, og var svært fornøyd med utfallet selv om bare én av spillerne klarte det store målet.

— Espen er «happy» selv om det ikke ble Europatourspill. Sånn jeg ser på det har han vunnet en plass på Challengetouren. Har har en del å lære av Eirik om det å ha is i magen, sier han.

Challengetouren er det nest høyeste nivået i Europa, og siden Kofstad var blant de rundt 70 som fikk spille alle seks rundene i kvalifiseringen har han i det minste fulle spillerettigheter der.

Kofstad hadde falt mange plasser på resultatlista de siste par dagene, men ga seg selv en liten sjanse med en kjemperunde fredag. Dessverre brukte han ett slag for mye i løpet av de 108 hullene som ble spilt den siste uka.

Thorp og Tage på Europatouren
— Det var en skikkelig nedtur for ham i går, men i dag startet han med blanke ark og ga et så bra forsøk som går an, sier Rojahn stolt.

Dermed kan Tage Johansen så vidt begynne å planlegge turneringer i Sør-Afrika over nyttår. Da blir det to nordmenn på Europatouren.

Marius Thorp har allerede tjuvstartet 2011-sesongen, og gjør sine saker svært bra i Sør-Afrika.

Han ligger på 5.-plass etter to runder, bare tre bak ledende Anthony Michael.

— Det er en veldig spennende tid for norsk herregolf, sier Rojahn.