Tåhysteri rundt Carew

«Gudskjelov at Carew ikke er langtidskadd», skrev tyrkisk presse i går. John Carews høyre storetå er et stort samtaleemne i Istanbul.

John Carews vonde storetå preget i går nyhetsbildet i Tyrkia. Spørsmålet Besiktas-fansen stiller seg nå, er hvor langt skadeavbrekket blir. Forventningene til Carew er enorme, og fansen er utålmodig på å få se sin nye stjerne i aksjon. Det ble tatt røntgen av Carews tær på onsdag. Bildene viste ingen brudd.

Unngått hysteriet

-  Jeg regner med å være klar igjen om ti dager. Men det er mulig jeg har en rift som kan skape problemer når tærne presses mot hverandre. Jeg skal til ny undersøkelse mens jeg er i Norge, sier John Carew til Dagbladet på Gardermoen i går.

Det var i onsdagens kamp mellom Besiktas og Partizan Beograd at Mirkovic landet oppå Carew. Den tidligere Fenerbache-spilleren fikk mye pepper for skaden han påførte John Carew i tyrkiske aviser. Selv har ikke Lørenskog-gutten fått føling med alt oppstyret ennå.

-  Jeg har vært mest i Tyskland hittil, men jeg liker meg veldig godt i Istanbul, forsikrer Carew.

Besiktas tok ingen sjanser da Carew vred seg i smerte. I pausen sto en sykebil og ventet - visstnok utstyrt med rullestol.

-  De visste jo ikke da om det var brudd. Men de kunne godt kjørt meg i taxi til sjukehuset, sier Carew og ler.

Ingen nedtur

Landslagsspissen er storfornøyd med mottakelsen og gleder seg til å fortsette karrieren i Besiktas.

-  Utrolig bra lag med mange gode enkeltspillere, sier Carew om førsteinntrykket.

Det inntrykket sitter også trener Vicente Del Bosque med.

-  Han viser at han trives gjennom det han sier og måten han er på. Carew er flink til å frigjøre seg og angripe, sier Del Bosque til fotballavisa Fotomac.

Også fansen skal være fornøyd med det Carew fikk vist på banen, og Carew tror slett ikke tyrkisk fotball blir en nedtur etter oppholdene i Valencia og Roma.

-  Det kan både bli en opptur og nedtur. Det kommer helt an på hvordan sesongen utvikler seg.

Nå nyter Carew tre fridager hjemme i Norge før han returnerer til Istanbul.

SNARVISITT: John Carew kom i går på en lynvisitt til Norge for å besøke familie og venner. Gangelaget tydet på at storetåa snart er tilbake i godt gammelt slag.