Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Taibi vil redde Barthez

Tidligere United-keeper Massimo Taibi advarer Alex Ferguson mot å gi Fabien Barthez samme behandling som ble italieneren til del på Old Trafford.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Massimo Taibi reddet ikke stort i sin tid som Manchester United. Nå vil han i det minste redde Fabien Barthez fra samme skjebne som han selv fikk.

Taibi rakk fem kamper i målet til Manchester United før han ble vraket. Nå står Fabien Barthez i fare for å lide samme skjebne etter en rekke blundere denne høsten - seinest mot Arsenal i helga. Taibi ber Ferguson være tålmodig med keeperen sin:

- Det er i situasjoner som denne du ser kvaliteten til en manager. Hvis Ferguson vil beholde Barthez på laget, betyr det at han stoler på ham og har tillit til ham - noe som er mer enn han hadde til meg, sier Taibi til The Sun.

Leste sannheten i bok

Ferguson kjøpte Taibi fra Venezia for å erstatte Mark Bosnich, en annen keeper han mistet tilliten til. Taibi slapp inn elleve mål på fire ligakamper og ett i ligacupen før han ble vraket og lånt ut til Reggina etter fire og en halv måned i England.

- Jeg valgte å forlate Machester etter at det ble klart at jeg ikke hadde noen framtid der. Dessverre oppdaget jeg først sannheten etter å ha lest Fergusons selvbiografi. Han fortalte at han kjøpte meg på anbefaling av broren sin - men at han sjøl var skeptisk til meg.

- I ettertid er det tydelig at det var tilfellet. Jeg skulle ønske han hadde fortalt meg det ansikt til ansikt og ikke i en bok, sier Taibi.

Tilbake i Serie A var Taibi en stor suksess. Reggina kjøpte ham, og tilhengerne reiste et monument til ære for ham utenfor stadion. I sommer ble han solgt til Atalanta, men bare fordi Reggina var i pengenød.

- Gi Barthez ferie

Tidligere United-keeper Gary Bailey, førstevalg fra 1978 til 1986 er av en annen oppfatning enn Taibi.

- Det kommer til et punkt der en keeper psykologisk trenger en pause. Fabien har nådd det punktet, sier Bailey.

Bailey tror en sydenferie kan være løsningen for Barthez:

- Dette kan være et godt tidspunkt for å gi ham en pause og la ham slippe vekk fra presset. Han burde reise bort og ha to uker i solskinn.

TABBEKEEPER: Massimo Taibi (t.v.) slapp inn elleve mål på fire ligakamper for Manchester United. Her er det Henning Berg (t.h.) som scorer sjølmål i kampen mot Chris Sutton og Chelsea.
Hele Norges coronakart