Tåka reddet Norge

Norge lå på åttende plass over fire minutter bak Tyskland da stafetten ble stoppet. Norge var sjanseløse i medaljekampen og får nå en ny mulighet.

Halvard Hanevold skjøt best av de tre norske som fikk prøve seg på standplass. Hanevold brukte tilsammen fem ekstraskudd, men unngikk strafferunder.

Frode Andresen og Dag Bjørndalen måtte begge ut i to strafferunder på begge sine skytinger. Tilsammen skjøt Norge 32 skudd på andre og tredje skyting. Bare 12 av skuddene traff blinken.

Ole Einar Bjørndalen ble sendt ut på siste etappe over fire minutter bak Tyskland, men Bjørndalen rakk ikke å skyte før rennet ble avlyst.

- Jeg rakk akkurat å komme inn på standplass. Jeg begynte å se i siktet, men så ingenting - da er det ingen grunn til å fortsette, sier Norges ankermann Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet :på nettet.

Trener Audun Svartdal var helt enig i juryens avgjørelse.

- Jeg sto ute i løypa og så bare standplass på en tv-skjerm. Det er trist at mesterskapet avsluttes på denne måte selv om Norge lå dårlig an og nå får en ny sjanse. Alt i alt var det en korrekt avgjørelse av juryen.

NY SJANSE: Frode Andresen og resten av det norske laget får en ny gullsjanse om 14 dager i Lahti.