Tåka tok Hareide

Stig Inge Bjørnebye måtte ta over treninga i Belfast.

Da det norske landslaget trente mandag kveld satt Åge Hareide på flyet. Tåke i Molde sørget for at landslagstreneren ble forsinket til landslagssamlingen. Flyplassen i Molde ble stengt mandag formiddag, og Åge Hareide kom seg først til Oslo utpå kvelden. Derfra gikk turen videre til London og overnatting. Han skal etter planen fly til Belfast tidlig tirsdag og lede en formiddagsøkt med landslaget.

- Det har ingenting å bety for meg at jeg blir forsinket. Jeg kommer til Belfast tirsdag og leder min første trening der da, fortalte Åge Hareide til NTB mandag kveld.

Noen timer tidligere ankom assistenttrener Stig Inge Bjørnebye Belfast sammen med resten av det norske landslaget. Han hadde ingen problemer med at sjefen ikke kom som planlagt.

- Det er sånt som skjer. Vi må bare ta ansvar vi som er her. Det er utrolig hvor fort det går i fotball, sa Bjørnebye og smilte da han ble spurt om det å lede treningen mandag kveld.

Hareide gleder seg

Åge Hareide har hatt en oppløftende start som landslagssjef med tre strake seirer - 3-0 mot Sverige, 3-1 mot Honduras og 5-2 mot Singapore.

Kampen mot Nord-Irland onsdag er hans første «skikkelige» test, ettersom både Sverige og Norge manglet mange meritterte spillere da de møttes i Asia.

- Jeg gleder meg veldig til kampen. Det er så lenge mellom hver kamp nå, så det blir julekvelden hver gang vi skal spille, sier Hareide til NTB.

Det er først mot Serbia og Montenegro i slutten av mars at Hareide tar ut samtlige spillere som blir ansett for å være Norges beste for tiden.

PS! Molde-spilleren Magne Hoseth ble også sittende værfast i Molde. Heller ikke han kommer til Belfast før tirsdag morgen.

(NTB)