Takahashi suveren

Daito Takahashi (23) tok sin annen strake verdenscupseier da han vant kombinertfinalen i Lahtis lørdag.

Daito Takahashi (23) tok sin annen strake verdenscupseier da han vant kombinertfinalen i Lahtis lørdag. Håvard Klemetsen ble beste norske på 13. plass.

Takahashi, som også vant fredagens sprint, ledet etter hopprennet og holdt unna for konkurrentene i langrennet over 15 kilometer. I mål var han 44 sekunder foran Felix Gottwald fra Østerrike, som gikk seg opp fra 13. plass.

Japan var uten en eneste kombinertseier på åtte år da Takahashi sørget for jubelscener to dager på rad. For de norske kombinertløperne ble lørdagens sesongavslutning en skuffende affære. Espen Rian var beste nordmann etter hopprennet på 5. plass, men maktet ikke å holde følge i langrennet og endte på 16. plass.

Håvard Klemetsen ble beste nordmann på 13. plass, 2.46,9 bak vinneren. Petter Tande og Magnus Moan sviktet i hopprennet, men gikk seg opp mange plasser. De tok begge inn vel et minutt på Takahashi og ble henholdsvis nummer 15 og 18.

- Skulle gjerne hatt Petter og Magnus høyere etter

hopprennet, men jeg synes likevel det ble en fin avslutning på sesongen, sier hopptrener Lasse Ottesen til NTB.

Ola Morten Græsli ble nummer 22, mens Sverre Rotevatn gikk inn til 39. plass.

Finske Hannu Manninen, som allerede fredag var klar som verdenscupvinner, gikk et gnistrende langrenn og endte på 4. plass. Han startet 3.39 minutter bak japaneren, men var i mål snaut 55 sekunder bak. Landsmannen Samppa Lajunen tok tredjeplass, 53,3 sekunder bak vinneren. Det var finnens siste renn.

De norske kombinertgutta har hatt en variabel sesong, men har til tider vist lovende takter for framtiden.

- Det er gått litt opp og ned i år, men de unge gutta har stått fram og vi ender opp med to mann blant de ti beste i verdenscupen. Det lover veldig bra foran neste sesong, mener Ottesen.

(NTB)

<B>SEIER: Daito Takahashi (23) går inn til seier i kombinertfinalen i Lahtis lørdag.