Taket på VM-stadion tålte ikke regn

Skal brukes under kontinentalcupen i sommer.

Kraftig regnvær ødela deler av taket på den nye fotballarenaen i VM-byen Salvador mandag.

Ifølge VM-arrangørene i delstaten Bahia var det vekten av alt vannet som hadde lagt seg på det flate taket som fikk ett panel til å gi etter.

Salvador er pekt ut å være en av seks stadioner hvor kontinentalcupen i fotball skal spilles fra 15. til 30. juni. Neste år er det VM-sluttspill i Brasil.

Kampene mellom Italia og Brasil, Nigeria og Uruguay i likhet med bronsekampen er planlagt til stadionet med en kapasitet på 50.000 tilskuere.

Fonte Nova Arena, Salvador.
Fonte Nova Arena, Salvador.
Maracana stadium, Rio de Janeiro.
Maracana stadium, Rio de Janeiro.
National stadium, Brasilia.
National stadium i Brasilia
Arena Pernambuco, Recife.
Arena Pernambuco, Recife.
Arena Castelao stadium, Fortaleza.
Arena Castelao stadium, Fortaleza.
Mineirao stadium, Belo Horizonte.
Mineirao stadium, Belo Horizonte.

- Årsaken til at deler av taket brøt sammen vil bli undersøkt og man har allerede startet med reparasjonsarbeidet, meldte de lokale arrangørene.

De brasilianske myndighetene må etter ulykken se nærmere på hele stadionkonstruksjonen. Ingen personer kom til skade.

Fonte Nova Arenaen kostet 300 millioner dollar å bygge og anlegget erstatter den gamle stadion som ble revet etter at en del av tribunen falt ned og drepte flere personer der i 2007.

(NTB)

 ROSET:  I april var den brasilianske presidenten, Dilma Rousseff, på plass på Fonte Nova arenaen, og lovpriset arbeidet som ble gjort i forkant av kontinentalcupen og neste års VM. Foto: REUTERS / Roberto Stuckert Filho / Brazilian Presidency /
ROSET: I april var den brasilianske presidenten, Dilma Rousseff, på plass på Fonte Nova arenaen, og lovpriset arbeidet som ble gjort i forkant av kontinentalcupen og neste års VM. Foto: REUTERS / Roberto Stuckert Filho / Brazilian Presidency / Vis mer