Takk, Drillo!

MARSEILLE (Dagbladet): Dette er ikke dagen for å henge med hodet. Nå er tiden inne for å takke mannen som ga oss en fotballære.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Husker du datoen?

31. oktober 1990. Norge-Kamerun. På Bislett. Egil Olsen på benken. I gummistøvler. 4-5-1. Lange baller. Og løp. 20 år gamle Øyvind Leonhardsen i sin debutkamp. Han løp og løp og løp. Til slutt stod det 6-1.Soneorientert forsvarsorganisering.Gjennombruddshissig angrepsstil.Alt annet enn uavgjort mellom Italia og Irland i deres siste kamp i gruppespillet for fire år siden ville sendt Drillo videre i USA.Et ran av en offside-avblåsning kostet Mini muligheten til å skyte Drillo til åttendedelsfinale i Frankrike allerede mot Skottland.Brasil-kampen, den vi skal leve på til vi blir gamle, ga oss Italia. Og åttendedelsfinalen ga oss en riktig dårlig fotballkamp, der spillets mest drevne hadde det krevdes.Velg nesten hva du vil: 2-1 over Italia (da Bohinen scoret målet Drillo liker aller best), 10-0 over San Marino, 2-0 over England, 3-0 borte over Polen, 4-2 over Brasil, og deretter ytterligere 14 kamper uten tap.Aller størst, 2-1 over Brasil, selvfølgelig. Det gjorde VM til et stort norsk mesterskap. Sist sommer ble han spurt om hvilken spiller som i hans trenertid hadde vært den aller beste:

Det er snart åtte år siden. Landslaget hadde tapt fire kamper på rad, og akkurat skuslet bort mulighetene til enda et sluttspill. Slik det pleide. En Ingvar Stadheim som hadde fått uforskammet mye kjeft, hadde frivillig trukket seg, og lojalt anbefalt Egil Olsen, sånn inntil videre. Slik kom mellomløsningen Drillo til arbeid en iskald høstkveld på Bislett. Og presenterte et lag som dampet av løpslyst og pågangsmot. Det scoret til og med mål. Nasjonens forhold til fotball ble aldri det samme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer