Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Takk for alt, GP

En av langrennssportens mest spesielle historier tok en gullkantet mesterskapsslutt i går ettermiddag.

OBERSTDORF (Dagbladet): Én gullmedalje var målet for den norske troppens eldste løper. Med gull på både den vanlige stafetten og gårsdagens sprintstafett, ble Hilde Gjermundshaug Pedersens siste VM et drømmemesterskap.

-  Dette er mer enn jeg hadde håpet på. Da jeg så hvordan det lå an med Marit før hun gikk inn i bakken, var jeg 99 prosent sikker på at vi kom til å vinne, sier 40-åringen.

-  Det er godt å kunne avslutte karrieren på denne måten. Nå tar jeg med meg mange positive opplevelser inn i min nye karriere.

Hva det blir, er ennå usikkert.

-  Jeg føler jeg har mye å bidra med på mange områder, men jeg vet ennå ikke hva det blir. Uansett føler jeg at jeg gjennom prestasjonene mine har vist at det går an å få til ting sjøl om man er 40 år. Man må ikke gi seg.

Var sjuk

Trener Svein Tore Samdal roser sin eldste elev.

-  Hilde er en veldig god løper, som også har vært viktig for laget.

 AVSKJEDSKYSSET:  Langrennstrener Svein Tore Samdal er mektig stolt over sin eldste elev, Hilde Gjermundshaug Pedersen. Han forteller ofte hvor viktig hun er for jentelage. Arnt E. Folvik
AVSKJEDSKYSSET: Langrennstrener Svein Tore Samdal er mektig stolt over sin eldste elev, Hilde Gjermundshaug Pedersen. Han forteller ofte hvor viktig hun er for jentelage. Arnt E. Folvik Vis mer

Etter mandagens triumf med det vanlige stafettlaget, følte «GP» seg tom i hodet og dårlig i magen. Siden da har hun vært isolert fra resten av den norske troppen av frykt for at smitte. Rett før herrestafetten torsdag var hun tilbake på ski for å teste formen.

-  Jeg er på hugget, sa en offensiv tobarnsmor torsdag, og meldte seg til tjeneste på sprintstafetten.

Og sjøl om toppformen var langt unna, klarte Hilde å henge med såpass at Marit Bjørgen kunne sikre gull i den siste bakken.

-  Jeg var ikke i toppslag, og skulle gjerne bidratt mer. Jeg kjente tidig at ikke alt stemte, men jeg gjorde så godt jeg kunne, sier hun.

Står over

Sjukdommen har satt henne så mye tilbake at hun må stå over dagens 30 kilometer. Uten at det plager Hilde nevneverdig.

-  Jeg håpet på ett gull, to er helt fantastisk.

Dermed avsluttes historien om stortalentet som ga seg i verdenscupen bare 20 år gammel og som gjorde comeback som 33-åring.

I det siste mesterskapet var målet én gullmedalje.

Verdens beste 40-åring endte opp med to.