- Takk for at du er min tjener og bitch

Riise vil gjenforenes med broren.

GODE BRØDRE:  John Arne Riise (t.h.) flirer etter at lillebror Bjørn Helge Riise (t.v.) fikk seg en kalddusj av vanningsanlegget i pausen mellom Lillestrøm og Molde på Åråsen forleden. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
GODE BRØDRE: John Arne Riise (t.h.) flirer etter at lillebror Bjørn Helge Riise (t.v.) fikk seg en kalddusj av vanningsanlegget i pausen mellom Lillestrøm og Molde på Åråsen forleden. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En av John Arne Riises siste drømmer som fotballspiller er å gjenforenes med lillebror Bjørn Helge Riise på fotballbanen.

33-årige John Arne er i dag klubbløs etter at kontrakten med Fulham gikk ut i vår. Men han er overbevist om at han fortsatt har to-tre gode år til i utlandet.

- Dette er en ny situasjon for meg. Men jeg tar det med knusende ro. Først skal jeg nyte ferien og sommeren, og lørdag reiser jeg til Brasil med Betsson. Jeg skal trene mye i Brasil. Når jeg kommer hjem, skal jeg trene litt med Lillestrøm, sånn at jeg også får fotballen i gang, sier Riise til Dagbladet.

Lillebror Bjørn Helge Riise er en av de toneangivende spillerne på Lillestrøm.

- Jeg er veldig keen på å spille med broren min igjen, sier John Arne. De to har flere kamper sammen på A-landslaget.

Gratulasjon Søskenkjærligheten er på topp, og seinest i dag hyller John Arne lillebroren, som fyller 31 år, på sosiale medier. Med et glimt i øyet skriver han:

«Gratulerer med dagen til verdens beste bror (..) Takk for at du er min tjener og bitch. Love you, bror.»

Til Dagbladet sier Riise:

- Skal jeg bosette meg i Oslo-området, blir det enten Vålerenga eller Lillestrøm. Akkurat nå brenner jeg mest for Lillestrøm, også fordi jeg føler at jeg kjenner klubben litt. Jeg vet de sliter økonomisk, så økonomi er ikke min motivasjon for å spille der. Derimot vil jeg spille med broren min, og kanskje hjelpe Lillestrøm.

Suksessrik Riise er utvilsomt en av de mest suksessrike fotballspillerne i Norge gjennom tidene. Han har rekorden på 110 landskamper.

PÅ LANDSLAGET:   Bjørn Helge Riise (t.v.) og John Arne Riise har spilt flere kamper sammen på landslaget. Nå vil John Arne også spille sammen med lillebroren på Lillestrøm. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PÅ LANDSLAGET: Bjørn Helge Riise (t.v.) og John Arne Riise har spilt flere kamper sammen på landslaget. Nå vil John Arne også spille sammen med lillebroren på Lillestrøm. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Men tro det eller ei: Liverpool og Roma, ja. Men han har faktisk aldri spilt i Tippeligaen.

- Jeg har vært litt fram og tilbake på det der, sier han.

- Nivåforskjellen mellom Norge og utlandet er veldig stor. Jeg kan ikke her og nå si at jeg vil være så veldig god hvis jeg kommer hjem. Men jeg har lyst til å kjenne på nivået i Tippeligaen, og kanskje hjelpe norsk fotball - eller klubben jeg er i - med mine erfaringer.

Han fortsetter:

- Jeg har sett hvordan ting gjøres i andre land, og kanskje kan jeg få ut mine ideer i Norge. Jeg føler at norsk fotball har et steg å gå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer