FARVEL: Fotballprofiler over hele verden tar farvel med Tito Vilanova. Den tidligere Barcelona-manageren døde i dag. Foto: REUTERS/Albert Gea
FARVEL: Fotballprofiler over hele verden tar farvel med Tito Vilanova. Den tidligere Barcelona-manageren døde i dag. Foto: REUTERS/Albert GeaVis mer

- Takk for at du hjalp meg å overvinne mine personlige og profesjonelle hindre

Barcelona-spiller med rørende farvel.

(Dagbladet): Manageren Tito Vilanova ledet Barcelona til seriegull i 2012/13-sesongen, men trakk seg tilbake på grunn av kreftsykdommen.

I dag døde Barcelona-profilen, som var assistentmanager fra 2007 til 2012.

- Jeg vil aldri glemme Tito. Alltid med deg. All min kjærlighet til familien, skriver Lionel Messi på Facebook.

Chelsea-manager Jose Mourinho sier følgende:

- Vilanovas bortgang er en trist dag for fotballen, for Barcelona og mest av alt for familien og vennene, skriver Jose Mourinho i en pressemelding fra Chelsea.

I SORG: Jose Mourinho etter kamp i august 2012. Foto:  REUTERS/Juan Medina
I SORG: Jose Mourinho etter kamp i august 2012. Foto: REUTERS/Juan Medina Vis mer

Chelsea-manageren hadde flere oppgjør som Real Madrid-sjef mot nettopp Barcelona og Vilanova de siste sesongene.

- Tito Vilanova var en fantastisk person og vil aldri bli glemt av FC Barcelona. Takk for alt du lærte oss. Hvil i fred, skriver Barcelona-president Josep Maria Bartomeu på Twitter.

Nært forhold Barcelona-spiller Cesc Fabregas har skrevet et lengre innlegg på Facebook.

- Tito, takk for alt du ga til fotballen og Barcelona. Alle fans vil være evig takknemlig, skriver Fabregas.

Barcelona-spilleren fortsetter.

- Selv møtte jeg deg for 14 år siden. Og jeg kan si at folk som deg er det svært få av. Takk for at jeg alltid kunne stole på deg og for at du hjalp meg å forbedre meg og overvinne mine personlige og profesjonelle hindre. Alle mine kondolanser går til Montse, Kelly, Adrian og resten av familien og venner. Du har alltid en plass i våre hjerter. Hvil i fred, Tito.

Hylles Også flere spillerprofiler hyller den tidligere manageren.

DØD: Tito Vilanova. Foto: AFP PHOTO / JOSEP LAGO
DØD: Tito Vilanova. Foto: AFP PHOTO / JOSEP LAGO Vis mer

- Jeg vil vise støtte til Titos familie og venner. Han var et eksempel på styrke for oss alle. RIP, skriver Real Madrids Sergio Ramos.

- Hvil i fred, skriver Xavi Alonso.

- Det er med stor sorg jeg hører om Vilanovas bortgang. Mine tanker er med familien, skriver Manchester City-spiller Sergio Aguero.

- Du har alltid vært et forbilde med din store kamp. Vi vil aldri glemme, skriver Atletico-spiller David Villa.

- En trist dag. En stor klem til familie og venner, skriver Manchester United-keeper David de Gea.

I SORG: Barcelona-spiller Cesc Fabregas. Foto: AFP PHOTO / DANI POZO
I SORG: Barcelona-spiller Cesc Fabregas. Foto: AFP PHOTO / DANI POZO Vis mer

- Hvil i fred Tito. All min støtte og styrke til hans familie og venner, skriver Luis Suarez.

Åpner stadion Barcelona har lagt ut en pressemelding i kveld. Den lyder slik:

«Det er med overveldende sorg at vi i Barcelona informerer om at Francesc Tito Vilanova i Bayo forlot denne verden i dag i en alder av 45 år. Han gikk bort i ettermiddag etter å ha tapt kampen mot en sykdom som har preget ham siden 2011. Klubben ønsker å uttrykke den dypeste sympati og medfølelse til hans familie, som i dette øyeblikket er i tankene til Barcelona-medlemmer og fans over hele kloden, i tillegg til resten av fotball- og idrettsverdenen».

«Vilanova-familien har bedt om respekt for deres ønske om fred i denne tiden etter hans bortgang. I løpet av de neste timene vil Barcelona åpne et område ved hovedtribunen på Camp Nou for folk som vil uttrykke sine kondolanser. Det vil være åpent for alle som ønsker å uttrykke sin sympati og sin kjærlighet til avdøde Tito Vilanova. Det vil også komme informasjon om den religiøse seremonien som vil bli avholdt iløpet av de kommende dagene».

Eksperter i sorg Dagbladet har snakket med La Liga-ekspert Petter Veland og Thomas Dragsnes i supporterklubben Blaugrana.

- Det var triste nyheter. Det er med stor sorg vi mottar budskapet. Han har vært kreftsyk over en lengre periode og sykdommen ble verre og verre, sier Thomas Dragsnes i Blaugrana til Dagbladet.

- Det er fryktelig trist, og det er noe som man har fryktet etter at det i går kom nyheter om at tilstanden hans hadde forverret seg. Først og fremst for de som er rundt ham, men selvsagt også for en hel fotballverden, sier CMore-ekspert Veland, til Dagbladet.

MESSI: Lionel Messi hyller gamletreneren på Facebook.
MESSI: Lionel Messi hyller gamletreneren på Facebook. Vis mer