- Takk for meg

Etter sommerens sluttspill er Alan Shearers landslagskarriere historie. 29-åringen drømmer om at historien rundes av med å løfte den største pokalen i Rotterdam 2. juli.

og SIGBJØRN STRAND

Shearer har vært Englands kaptein siden september 1996. Men etter EM er det slutt. 26. februar i år offentliggjorde Newcastle-spissen at EM ville bli hans siste opptreden for England.

Og det er ingen vei tilbake.

- Det var ikke en avgjørelse jeg tok over natta. Det var noe jeg hadde tenkt på lenge - og jeg tror det var den rette avgjørelsen, sier toppscoreren fra EM på hjemmebane i 1996.

Stolt kaptein

Han har satt seg som mål å gjenta den bedriften i årets europamesterskap, men England er viktigere enn Shearer.

- Dette handler ikke om at jeg skal avslutte min internasjonale karriere. Det viktigste er at England gjør det bra. Det ville vært en drøm å løfte pokalen, sier Shearer i et intervju med magasinet Total Football.

- Å være kaptein for England er det største som har skjedd i min karriere.

Svenskehjelp

England kom seg til EM takket være svenskehjelp. Sverige gjorde jobben og slo Polen i sin siste kvalifiseringskamp. Det sendte England til play-off mot Skottland. England vant 2- 1 sammenlagt og sikret seg EM-billetten.

Nå håper landslagssjef Kevin Keegan at Shearer skal finne fram til målformen han hadde i 96-EM. Spørsmålet er hvem han velger sammen med Shearer på topp. Kanskje blir det Sunderlands målmaskin Kevin Phillips (26) - gutten som i sin lærlingetid pusset skoa til Shearer i Southampton.

- Jeg kommer til å bruke dem som imponerer mest på trening framover. Det er fortsatt mange plasser som er åpne, sier Kevin Keegan.

  • 10. plass: Ferdighetene står ikke alltid i stil med innsatsen. Ofte trøbbel med å score mål.
PUNKTUM I FINALE? Englands kaptein Alan Shearer håper å avslutte sin landslagskarriere med EM-gull.