Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Takk for sist, Fagermo

Dag-Eilev Fagermo har hatt tolv fine år i Skien. Denne onsdagskvelden ble han herjet med.

HERJET MED GAMLETRENEREN: Odd slo Vålerenga 4-1 og Torgeir Børven (midt i bildet) scoret tre. Dag-Eilev Fagermo ble herjet med da han vendte tilbake til Skien. 20200624a.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
HERJET MED GAMLETRENEREN: Odd slo Vålerenga 4-1 og Torgeir Børven (midt i bildet) scoret tre. Dag-Eilev Fagermo ble herjet med da han vendte tilbake til Skien. 20200624a. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
  • Odd-Vålerenga 4–1 (1–1)

DET ER FULLT mulig Torgeir Børven har hodet sitt hos Rosenborg i Trondheim, men resten av fjorårets toppscorer i Eliteserien er fortsatt i Skien.

Mot Vålerenga gjorde han det Rosenborg har kjøpt ham for, og som vil få trønderne til å betale Odd de pengene klubben krever for å frigjøre 28-åringen før 5. september.

VANT: Molde kunne juble for seier mot Start. Bilder fra Fotball Media. Vis mer

Han scoret tre.

VÅLERENGA HAR LAGT seg til den stygge uvanen det er å gi bort kamper de styrer og i utgangspunktet har full kontroll på. Da hjelper det ikke å ha ballen i store deler av kampen.

Falsk kontroll kalles det, og tar deg ingen steder.

Dag-Eilev Fagermo, som stadig sier han liker veldig mye av det han ser, må snarest ta det inn over seg.

Hvis den mentale styrken ikke er bedre, og hvis Vålerenga ikke evner å riste av seg baklengsmål uansett om de kan kategoriseres som selvmål, er laget i overkant skjørt.

I FJOR SLAPP Vålerenga inn 44 baklengsmål. Det gir et snitt på 1,46, og målene skremte Fagermo. Ikke så mye på grunn av antallet – Bodø/Glimt vant sølv med 44 innslupne mål, Rosenborg bronse med 41 – men på grunn av måten de kom på. Det var som om laget hadde mistet lojaliteten til ideen om forsvarsspill, og ikke tok det defensive ansvaret på alvor.

Alternativt, ikke hadde ork til å utføre jobben.

SÅ LANGT I år er snittet økt til to baklengsmål per kamp. Det er enda dårligere. Det kan være tilfeldig, vi har bare spilt tre serierunder. Samtidig er det lite som tyder på at Vålerenga er blitt bedre under press, at laget evner å takle motgang. Keepertabber er sånn som skjer, Kristoffer Klaesson er en ung mann (19), og Dag-Eilev Fagermo vil fortsatt satse på sitt unge førstevalg.

Det er alt det andre som bør bekymre VIF-treneren mer.

ETTER SELV Å ha analysert Vålerengas baklengsmål i fjor tok Dag-Eilev Fagermo lagets defensive utfordringer til Drillo for en second opinion. Sammen gikk de gjennom Vålerengas forsvarsspill. Der ble den første steinen lagt. Utgangspunktet var at ingen skulle score billige mål på Oslo-laget. Den defensive jobbinga var forutsetningen for en plass på laget.

Fagermo ville kreve det Pep Guardiola får fra Sergio Agüero i Manchester City, for ikke å snakke om det Sadio Mané og Roberto Firmino leverer uten ball for Liverpool.

BRUTALT: Markus Nakkim traff Veton Berisha i hodet i kampen mellom Viking og Mjøndalen. Bilder fra Fotball Media. Vis mer

Er verdens beste fotballspillere villige til å jobbe som bikkjer må det være mulig i Vålerenga også.

DEN DEFENSIVE OPPGRADERINGEN ga Vålerenga gode resultater inn mot seriestarten, og tre poeng i premieren i Sarpsborg. Det var en opptur. De tjue minuttene da alt gikk galt mot Stabæk en ditto nedtur. Og mot Odd ble vondt veldig mye verre.

Jeg sitter med en følelse av at utfordringene er større enn VIF-treneren trodde for bare ei uke siden.

I KOMMENTAREN TIL Dagbladets tabelltips, der vi plasserte Odd på 14. plass, skrev jeg at dette blir sesongen Skien-klubben virkelig må kjempe for å holde plassen i Eliteserien. Jeg siter fortsatt med den følelsen. Odd fikk det egentlig i gave mot Vålerenga. Først 1–1 og 2–1. Så bortelagets sammenbrudd som gjorde resten veldig lett. Men det er noen typer i nye Odd, og spesielt de som kom inn i og fikk en drøy halvtime.

Tobias Lauritsen på topp kan bli mannen verd å satse på når Børven drar, uavhengig av signeringen av Mushaga Bakenga.

Midtbanespilleren Filip Rønningen Jørgensen vil også få mange kamper.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!