Takk for sist, Old Trafford!

Søt hevn for Shay Given.

Manchester United - Newcastle 1-1

(Dagbladet.no): Old Trafford har sjeldent vært et hyggelig sted for Newcastle, men i kveld kan de reise hjem til Nord-England med et bredt smil om munnen.

Akkurat som Reading greide i fjor, greide Newcastle å holde de regjerende mesterne til uavgjort i seriepremieren. Mye av årsaken het Shay Given.

Forrige sesong ble Newcastle-keeperen terrorisert av angrepskåte rødtrøyer og måtte plukke ballen ut av eget nett seks ganger. Fem av målene ble scoret av Cristiano Ronaldo og Carlos Tevez, som begge manglet i lagoppstillingen til Manchester United i dag. Ankelopererte Ronaldo var mest opptatt av å skrive sms på tribunen, mens Tevez har dratt hjem til Argentina på grunn av et dødsfall i familien.

Det åpnet for unggutten Frazier Campbell, som fikk sjansen fra start i spann med Wayne Rooney. Han kvitterte nesten med en scoring da kampen bare var sju minutter gammel, da han fikk heade fritt fra 6-7 meter.

Først så det ut som en fenomenal reaksjonsredning fra Given - før reprisene viste at ballen traff ham i panna.

Martins stilnet hjemmefansen

Like etter viste nykommer Jonas Gutiérrez seg fram, da han raste gjennom United-forsvaret før han ble løpt ned av Nemanja Vidic like utenfor 16-meteren. Merkelig nok valgte Mike Riley å vinke spillet videre.

FLETCHER GJORDE OPP FOR SEG: Dette bildet kunne like gjerne vært tatt etter Newcastles ledermål, men Darren Fletcher gjorde det godt igjen da han like etter styrte inn utlikningen. Men United måtte nøye seg med det ene poenget i seriepremieren. Foto: SCANPIX
FLETCHER GJORDE OPP FOR SEG: Dette bildet kunne like gjerne vært tatt etter Newcastles ledermål, men Darren Fletcher gjorde det godt igjen da han like etter styrte inn utlikningen. Men United måtte nøye seg med det ene poenget i seriepremieren. Foto: SCANPIX Vis mer

Newcastle kan imidlertid takke Given for at United ikke tok ledelsen etter 13 minutter.

Først var han lynraskt nede på en markkryper fra Rooney, før han kastet seg fram og stanset returen fra Paul Scholes.

Nå luktet det scoring på Old Trafford. Og den kom etter 22 minutter - for Newcastle.

Darren Fletcher misset fullstendig i markeringen av Obafemi Martins, som steg himmelhøyt til værs og stanget inn 1-0 via Paul Scholes som sto på streken.

Men Newcastle-jubelen stilnet raskt.

Gjorde opp for seg

To minutter senere gjorde Darren Fletcher opp for seg, da han møtte et Ryan Giggs-innlegg på første stolpe og styrte inn utlikningen.

Et klasseangrep fra United, men så veldig mange av dem var det ikke. For Newcastle hang forbløffende bra med på notene, og det kaotiske forsvarsspillet som gjerne kjennetegner Kevin Keegans lag var blitt akkurat så kompakt og velorganisert som det kreves på Old Trafford.

Takk for sist, Old Trafford!

Manchester United hadde mye ballinnehav i 2. omgang, men manglet spillerne som var i stand til å gjøre det lille ekstra.

Sir Alex Ferguson har ikke forsterket laget i sommer, og med Ronaldo, Tevez, Nani, Anderson og etter hvert Carrick ute var ikke United like giftige som vi er vant med å se dem.

I jakten på vinnermålet kastet Ferguson innpå Rodrigo Possebon og Rafael da Silva. Begge gjorde sine saker bra, og ser ut som spennende tilvekster for framtida, men byttene viste like fullt at United for øyeblikket ikke har bredden de hadde i fjor.

Likevel kunne de fort kommet unna med alle tre poengene. Nemanja Vidic headet i tverliggeren snaue 20 minutter før slutt, og på overtid ble da Silva klippet ned av Nicky Butt hårfint utenfor 16-meteren.

Rooney forsøkte å skru ballen rundt muren, men var langt unna å lykkes.

I neste kamp får United tilbake Tevez, og i kampen etter der Nani, men kanskje trapper Ferguson opp jakten på Berbatov i uka som kommer.

Det kan se ut som de trenger det.

<B>SØR REVANSJ:</B> Forrige sesong slapp Given inn seks mål på Old Trafford. Det ble litt hyggeligere denne gangen.