-Takk for sist!

Innbytter Espen Sola fikk sin største drøm oppfylt da han senket Viking - og ga klubben et skikkelig takk for sist.

Sola prøvespilte nemlig i to måneder for Viking under Benny Lennartson for for fire år siden. I stedet valgte klubben å satse på Ben Wright - som nå er toppscorer i Start.

-  Dette er det største jeg noen gang har opplevd. Helt utrolig. Ikke minst var det et skikkelig takk for sist til Viking etter at de droppet meg, sier den nye Bryne-helten til Dagbladet.

Spissen kom inn som innbytter med 16 minutter igjen, og sendte de 2000 tilreisende Bryne-supporterene i gledesrus med et kanonskudd.

-  Ballen gikk via en Viking-spiller, men det var kald beregning, gliser spilleren som kom fra 2. divisjonslaget Ålgård foran denne sesongen.

Kjøttskjærer

Oppgjøret i Stavanger var underholdende og velspilt. Viking hadde ballen mest - men Bryne skapte flest store sjanser på sine gode overganger. Det var faktisk ikke ufortjent at bortelaget stakk av med seieren.

-  En drøm å gjøre dette i et lokaloppgjør. Nå er det likegyldig hvem vi får i 4. runde. Kan vi slå Viking på deres nye stadion så kan vi også gå til cupfinalen, sier Espen Sola.

Spissen jobber til daglig som kjøttskjærer i 90 prosents stilling - og er et symbol på det nye Bryne. Etter nesten-konkursen i fjor har klubben nesten utelukkende satset på lokale spillere som har jobber utenom fotballen. Og mot alle odds har de lykkes.

-  Jeg må nok ta meg fri fra jobben i morgen for å feire litt i kveld. Men det kan ikke bli for mye. Vi skal spille seriekamp til helgen, sier matchvinneren.

Lokale talenter

Bryne-trener Hans Olav Frette var også i jubelrus etter kampen. Han har lappet sammen restene etter at Bryne rykket ned i fjor, og skapt et nytt vinnerlag. Men at han har klart å få en gjeng lokale spillere, ispedd en knallgod spiss fra Kenya, til å bli så gode, tror han har litt med tilfeldigheter å gjøre.

-  Vi har vært nøye med å sette krav til de spillerne vi har hentet, og så har vi lett etter spesielle kvaliteter. De er ikke her for pengene, men for å bli bedre spillere. Dessuten er vi en fin gjeng som har det gøy sammen. Det er nok også mye tilfeldigheter som gjør at så mange lokale talenter har slått til samtidig, sier han.

Knust

I Vikings garderobe var stemningen laber etter kampen. Det er ikke første gang i år. Klubben har ikke vunnet på sin nye bane enda.

-  Det gjør vondt inni meg når jeg tenker på at vi ikke har klart å gi supporterne som møter opp i hopetall til hver kamp noen ting, sier trener og direktør Bjarne Berntsen.

Han irriterer seg voldsomt over at Viking fører banespillet gang på gang - men ikke makter å skape store sjanser.

Keeper Frode Olsen var også mildt sagt forbannet.

-  Egentlig bryr det meg midt i ræva at vi ryker ut for Bryne. Jeg har ikke det forholdet til lokaloppgjørene. Det bitreste er at vi går ut i 3. runde av cupen. Det er skikkelig surt når vi har ballen så mye som vi har den, sier Olsen.

Framtida hans i Viking er fortsatt usikker. Keeperkjempen må nå vente enda lenger på et svar.

- Det blir ikke tatt noen avgjørelse på Olsens situasjon før Roy Hodgson tar over som trener, sier Bjarne Berntsen.

En som også var sint var Jørgen Tengesdal. Høyrebacken laget straffen på Brynes 1-0 mål - etter å ha dratt ned Jarle Mong.

-  Det var aldri straffe. Mong holdt meg først. Jeg tok igjen, og så datt han. Etter min mening burde det vært gult kort for filming, sier han.

STRÅLTE SOM EN SOL: - Jeg må nok ta meg fri fra jobben i morgen for å feire litt i kveld. Men det kan ikke bli for mye. Vi skal spille seriekamp til helga, sier matchvinner Espen Sopla.