- Takk for tilliten, Marit

GJØVIK (Dagbladet): Tsjekkia- Norge 21- 30. Marit Breivik var nesten like kry som Trine Haltvik (34) etter at superveteranen knuste kritikken med ti scoringer i går. I flere månder har Breivik gitt Haltvik større tillit enn hun strengt tatt har fortjent. - Breivik'n skal ha mye av æren, sier Trine.

- En av de råeste kampene fra Trine på veldig lenge. Men hun har vært rå før også, sier Marit Breivik.

Trine Haltvik innrømmer at prestasjonene har vært svakere enn spilletida tyder på denne høsten.

- Men Marit og Arne (Högdahl) har hatt trua på meg. De har vært tålmodige, sier hun.

- Dessuten har jeg hatt trua på meg sjøl, legger hun til.

I går rundet hun 800 mål på landslaget. Nå har hun 809. Det er mest av de som spiller nå.

Marit Breivik vet bedre enn de fleste at veteranen normalt våkner til dyst når det røyner på seint i mesterskapsammenheng. Derfor skreiv hun Trine inn på plussida tidligere enn forventet i går kveld. Trine Haltvik skal ikke slå til så tidlig. Men hun har latt seg provosere av de som mener hun er ferdig på toppnivå.

- De har terget meg.

Dårlig sjøltillit

Det gikk så langt at Trine begynte å tvile på seg sjøl.

- Da sluttet jeg å lese aviser.

Det fortsetter hun med ut VM.

Det har nemlig ikke manglet på advarsler siden Trine dro til Spania for å spille for CB Remudas før denne sesongen. Sandstranda og bassengkanten har vært argument én og to mot tvillingmora med fartstid på landslaget i 15 år - to år før norsk damehåndball ble revolusjonert i 1986. Da gikk ungjenter som Else-Marthe Sørlie og Birgitte Sættem i barnehagen. Mot Hviterussland i Oslo Spektrum mandag virket det som om svartmalerne hadde rett. Men i går eksploderte Spania-proffen fra start. Attpåtil hevdet hun at tenninga ikke var på topp.

- Jeg var ikke dødstent i dag, sier Trine.

Men variert var hun:

De to første knallperlene kom fra høyre kant. Deretter avsluttet hun tre ganger fra høyre back, før hun fortsatte med å sette to scoringer fra midtposisjon. Så kom det berømte stegskuddet - før hun avsluttet i andre omgang med mål fra høyre back og midt igjen.

Blir i Spania

I Spania har Trine dratt lasset aleine. Det har røynet på å holde intensiteten på trening når klubbvenninner stiller lavere krav til seg sjøl. - Vi har visst at formen hennes har vært like om hjørnet, sier Breivik.

Haltvik avfeide at hun skal spille for Byåsen resten av sesongen.

- Jeg blir i Spania ut sesongen, sier hun.

<B>TOPPSCORER:</B> Trine Haltvik har altt seg provosere av de som mener hun er ferdig på toppnivå. - De har terget meg, sier superveteranen og kampens 10-målsscorer.