Takk fotballens skaper for Ståle Solbakken

Uten FCK-treneren hadde Norge i Europa sittet igjen med John Arne Riise i Shaktar-trøbbel og Joshua King på benken i et sykdomsrammet Manchester United. Det er lite.

NORSK FOTBALLS REDNING: Det er langt mellom de norske suksesshistoriene i Champions League. Ståle Solbakken er unntaket. Den kommende landslagstreneren går framtida lyst i møte.Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
NORSK FOTBALLS REDNING: Det er langt mellom de norske suksesshistoriene i Champions League. Ståle Solbakken er unntaket. Den kommende landslagstreneren går framtida lyst i møte.Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.Vis mer

København  — tirsdag 22. februar

MENS CHELSEA-SUPPORTERNE med mest spekk på kroppen går i korte ermer snøvær og i minus to grader bygger København og Danmark seg opp til kveldens store match i Parken. Og bare så det er helt klart — FC København-Chelsea er ikke bare en fotballkamp til.

Det er en gigantisk fotballkamp.

MANGE OMTALER DEN som tidenes største fotballkamp i Danmark. Det må de få lov til. Uansett hvordan man velger å rangere de store fotballøyeblikkene på dansk jord kommer denne matchen høyt opp. Og for oss nordmenn er det kjekt å være en del av den gjennom Ståle Solbakken.

Vårt eget klubbnivå er jo til å grine av i europeisk sammenheng.

EN FOTBALLKOMPETENT OG fast leser i Vibesgate i Oslo har lenge ristet på hodet over norske klubber i Europa. Søndag fikk jeg en liten sms-oppsummering rundt norske landslagskandidater i utlandet.

Og når du først leser FIFA-rankingen og finner Norge på 11. plass - og deretter sjekker flere av Drillos kandidater i hverdagen - er det noe som ikke stemmer.

Jeg vet ikke hva som er feil, om det er kartet eller terrenget.

Men det stemmer i hvert fall ikke.

TEKSTMELDINGA LØD I all sin oppgitte ironi (med mine innskutte presiseringer i parentes), som følger:

"Huskelapp (Huseklepp) på tribunen, Pedersen (Gamsten) likeså, Iversen i det minste på benken, Bjørn Helge hele (kampen for Sheffield United), Ibrahim benken i Scunthorpe, Vaagan Moen siste 30, o.s.v., o.s.v."

IKKE VELDIG OPPMUNTRENDE fire og en halv uke før vi møter Danmark. Og i går kom det enda flere brutale fakta fra samme mann. Da var det landslagene som fikk gjennomgå:

"Fakta siste måned for de norske landslagene U17-U18-U19-U21 og A-laget: 10 kamper, 0 seirer, 4 uavgjort og 6 tap. Målforskjell 6-20. Og jeg hører vi er så gode i aldersbestemt fotball."

Melding slutt.

OG MER ER det ikke å si akkurat nå. Eller jo forresten — god bedring til Jan Åge Fjørtoft som har skadet seg stygt på ski. Og så tror jeg FC København slår Chelsea.

Det er det nærmeste vi nordmenn kan komme en internasjonal klubbsuksess akkurat nå.

PS! Vadim Demidov ser ut til å ha klart det i Real Sociedad. Han er tøff i hodet. Det skal han ha.

Kampen mellom FC København og Chelsea kan du følge direkte i Dagbladets fotballstudio fra kl. 20.45.