Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Takk gud for mållinjeteknologien

Ashley Young reddet de røde djevlene på overtid.

HYLLER TEKNOLOGIEN: Ashley Young reddet Manchester United på overtid mot Stoke, men historien kunne fort ha vært en annen dersom ikke mållinjeteknologien hadde vist at ballen ikke var inne. Her feirer han Matas matchvinnerscoring tidligere i kampen. Foto: AFP/Paul Ellis
HYLLER TEKNOLOGIEN: Ashley Young reddet Manchester United på overtid mot Stoke, men historien kunne fort ha vært en annen dersom ikke mållinjeteknologien hadde vist at ballen ikke var inne. Her feirer han Matas matchvinnerscoring tidligere i kampen. Foto: AFP/Paul Ellis Vis mer

• Manchester United - Stoke: 2-1 (1-1)

(Dagbladet): Manchester United hadde lenge stålkontroll mot Stoke på Old Trafford i går kveld, men de brant samtlige muligheter de fikk til å drepe kampen i ordinær tid.

Da Stoke byttet inn Peter Crouch og begynte å lempe ballen inn i boksen i god gammel britisk stil, ble det totalt kaos i de bakre rekker hos de rødkledde.

Ved to anledninger fikk tidligere Molde-spiss Mame Biram Diouf muligheten til å utligne for Stoke innenfor fem-meteren, men da han endelig fikk ballen forbi David De Gea, var Ashley Young fremme med en lang tå på streken.

- Dommeren var der med klokka si. Da jeg fikk sparket vekk ballen, måtte jeg se opp og sjekke om han blåste i fløyta si. Det gjorde han ikke, så takk gud for mållinjeteknologien, sa Young til klubbens hjemmeside.

- Aner ikke hva jeg tenkte I det siste overtidsminuttet av gårsdagens kamp skjedde det som satt hjertet i halsen på Uniteds spillere og supportere. Marko Arnautovic fikk avsluttet fra kloss hold - rett på David De Gea.

Spanjolen måtte imidlertid gi retur, og ballen føk som en pinball i feltet. Den endte til slutt opp i beina på Diouf, som hadde tidenes mulighet til å redde Stoke-poeng.

- Jeg aner ikke hva jeg tenkte da Diouf fikk ballen. Han skjøt først i rumpa mi og så fikk han ballen igjen. Det var egentlig bare en reaksjon å snu rundt og stille meg i den retningen jeg stod. Da Diouf skjøt stakk jeg bare ut foten og håpte på det beste, sa Young.


Ashley Young har måttet tåle hard kritikk fra United-fansen tidligere, men har de to siste kampene bevist sin verdi for klubben. Jan Åge Fjørtoft spør seg om han er bedre enn De Gea:

- «Vanskelig å si hvem som var den beste keeperen på Old Trafford. De Gea eller Ashley Young?» Skrev viasat-eksperten på twitter.

Burde vært avgjort tidligere Både han og Louis Van Gaal var etter kampen klare på at den burde ha blitt avgjort lenge før den tid.

- Det var selvfølgelig en lettelse å vinne, men vi må drepe kampene mye tidligere. Vi hadde noen enorme sjanser, Herrera i første omgang, senere Fellaini og Wilson burde ha scoret. Hadde de gjort det, hadde kampen vært over for lenge siden, sa Van Gaal.

Nederlenderen påpekte også at når Stoke byttet inn Crouch på slutten og begynte å lempe inn i feltet, fikk United store problemer.

- Det ble kaos inne i feltet, og vi var heldige som slapp unna. Men jeg syns vi var det beste laget og fortjente seieren, sa nederlenderen.

Innsatsen til Uniteds spanske keeper ble også hyllet på sosiale medier etter de dramatiske overtidsminuttene, og han ble blant annet sammenlignet med Neo fra The Matrix i et supporterlaget bilde.

Rooney undersøker kneet Et annet samtaleemne etter kampen var at Wayne Rooney overraskende startet på benken etter å ha scoret fem mål på de siste kampene for klubb- og landslag.


The Guardian melder at United-kapteinen nå må røntgenundersøke kneet, og det er uvisst hvor lenge kapteinen må være på sidelinjen.

Også Angel Di Maria måtte stå over gårsdagens oppgjør, men klubbens nederlandske trener beroliget fansen med å si at de to skadene ikke er alvorlige.

- Rooney har en skade i kneet. Jeg syns ikke det så så ille ut, men jeg er ingen doktor og man vet aldri med et kne. Angel Di Marias skade er heller ikke alvorlig, men han spiller selvfølgelig ikke mot Southampton, sa Van Gaal.

Den kampen er ikke før på mandag, og Van Gaal får seg dermed en ekstra dag med hvile i det som han anser som et tøft vinterprogram. Kampen spilles klokken 21.00.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling