Casper Ruud i US Open

Takk herren for Casper Ruud, skiløpere har vi nok av i Norge

Casper Ruud har tatt steg du helst må kunne litt tennis for å forstå. Det er ikke for mange av dem i Norge.

UT: Casper Ruud er ute av US Open etter tap i 1. runde. Foto: NTB Scanpix
UT: Casper Ruud er ute av US Open etter tap i 1. runde. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Casper Ruud–Guido Pella 4-6, 4-6, 1–6

CASPER RUUD TRENGTE noen avgjørende øyeblikk for å snu en blindgate av en tenniskamp og gå til andre runde i US Open. De kom aldri. 1) Fordi han ikke evnet å ta spillet sitt til det nivået som kreves, spesielt i returspillet. 2) Fordi argentineren Guido Pella gjorde det. Men det er ikke 27. august 2018 som vil definere denne norske 19-åringens karriere.

I det store bildet har Casper Ruud akkurat begynt.

VI NORDMENN HAR en tendens til å spenne buen høyt når vi ønsker glede i store idretter du ikke forbinder med det norske idrettsunderet. Tennis er en sånn idrett. I motsetning til Sverige har vi ingen historie i denne verdensidretten selv om pappa Christian Ruud i oktober 1995 var nummer 39 på rankingen.

Vi har ingen referanser.

DERFOR HÅPER VI gjerne mer enn godt er når vi en sjelden gang har en spiller i en av de fire store turneringene. Mest fordi vi ikke vet bedre. Og det er greit det, så lenge vi ikke tillater oss å bli skuffet når en 19-åring taper første runde i US Open. For det er faktisk en prestasjon bare å kvalifisere seg til turneringa, premiepengene arrangøren overfører til Casper Ruuds konto – 455 000 kroner –forteller alt om det

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.