Forfall og mangel på spilletid gir Lagerbäck bekymringer

Takk Herren for Malta torsdag kveld

Sverige i første kamp torsdag ville gjort Norges situasjon til en liten krise. Med Malta kan Lagerbäck bruke kvelden som en «treningskamp».

IKKE HELT AVSLAPPET: Han vet hva han har, han vet hva som venter i Stockholm søndag kveld, og ser du på tabellen har han ingen verdens ting å gå på. Men før Sverige på Friends Arena skal Norge møte Malta på Ullevaal. Lars Lagerbäck kan bruke kampen som treningskamp, finne ut hvor Håvard Nordtveit og Magnus Henriksen står, komponere et nytt stopperpar og håpe det beste. Foto: NTB/Scanpix
IKKE HELT AVSLAPPET: Han vet hva han har, han vet hva som venter i Stockholm søndag kveld, og ser du på tabellen har han ingen verdens ting å gå på. Men før Sverige på Friends Arena skal Norge møte Malta på Ullevaal. Lars Lagerbäck kan bruke kampen som treningskamp, finne ut hvor Håvard Nordtveit og Magnus Henriksen står, komponere et nytt stopperpar og håpe det beste. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Anførselstegnene rundt ordet treningskamp har med iboende respekt for en motstander å gjøre, samt det faktum at alle poeng i en kvalifisering er like mye verd.

Alt det andre – og jeg hører allerede de advarende og kritiske ropene om at «ingen motstandere er lette i internasjonal fotball, vi vinner ikke om vi ikke tar Malta på alvor» – har med Norges ambisjoner å gjøre.

NORGES FOTBALLFORBUNDS ERKLÆRTE og uttalte målsetting er at Norge menn A skal delta i internasjonale sluttspill (EM/VM) så ofte som mulig, og helst hver gang. Når 24 av UEFAs 55 landslag skal reise Europa rundt neste sommer – Euro 2020 spilles i tolv byer i tolv forskjellige land – er det 20 år siden sist vi var i det gode selskap (Belgia/Nederland 2000).

I EN SLIK målsetting, som altså ikke tar hensyn til at Norge bare har deltatt i tre sluttspill (VM -94, VM -98 og det allerede nevnte EM i 2000) siden 1938 (Frankrike), ligger det implisitt at Norge ikke bare slå nasjoner fra seedingsnivå fem og seks.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer