- Takk Herren for RBK

-  Jeg ber for mye, men ikke for seier på fotballbanen. Mesterligabilletten må spillerne klare uten Guds hjelp, sier Steinar Leirvik fra Strindheim menighet i Trondheim.

Kapellan Steinar Leirvik (39) dukket opp på RBK-treninga i går for å takke laget på vegne av seg sjøl og Kjernen. Men billetten til Mesterligaen må de klare uten Guds hjelp.

TRONDHEIM (Dagbladet): Litt lettere til sinns etter den smule skuffelsen kvelden i forveien, sto Rosenborgs helter som tente lys på Lerkendal i går ettermiddag. Og lyttet. Til presten. Som skal skrive sakrale skråblikk i bokform om sin RBK-lidenskap gjennom 30 år. Slik han har gjort det i Rosenborgs kampprogram de tre siste sesongene.

Personlig prosjekt

- Det er et personlig prosjekt og jeg satser sparepengene mine på det, sier Steinar Leirvik til Dagbladet.

- Både jeg, Kjernen (RBKs supportergruppe) og alle som holder med Rosenborg har veldig mye å takke klubben og spillerne for. På veien inn i den dramatiske og spennende høstsesongen fikk Rosenborg-spillerne et tilbud i går. Et tilbud så godt at det måtte avslås.

Vielses-rabatt

- Jeg sa de skulle få halv pris på vielser resten av året, sier Steinar Leirvik.

- De svarte med å lure på om det gjaldt for skilsmisser også. Men det sa jeg nei til - skilsmisser blir dyrere.

- Det er så mye styr med samlivsbrudd.

Sein natt

Mye styr var det for RBK-trener Ola By Rise også der han i går natt satt og finanalyserte sammenbruddet mot Maccabi Haifa onsdag kveld. Til klokka 03.30.

- Jeg gjorde notater for hvert femte minutt av kampen, sier RBK-treneren.

- Vi var faktisk gode i 34 minutter. Men etter det ble det mye rart. Dessverre. Stemningen i Rosenborg-brakka var avdempet optimistisk i går. Der man snakket om høstens alternativer i Europa. Det første, og det dårligste, er at Rosenborg taper for Maccabi Haifa 24. august og deretter blir utslått i UEFA-cupens første runde. Det andre er gruppespillet i UEFA-cupen som gir fire internasjonale kamper fram mot desember. Og det beste, selvfølgelig, er turneringa der pengene og æren finnes.

Champions League - det forjettede fotballand.

- Jeg har stor tro på at vi skal klare det, sier Ola By Rise. - Vi har vært ute i mange slike kamper før, vi vet hva som skal til og spillerne er så kloke og erfarne at jeg ser optimistisk på framtida.

Sutring

I skuffelsen onsdag kveld snakket RBK-treneren om et svekket Rosenborg i lørdagens kvartfinale mot Lillestrøm på Åråsen. I går handlet alt om å peise på. Litt sedvanlig RBK-sutring var det selvfølgelig, man har ennå ikke falt til ro med at kampen spilles lørdag, ei heller at den spilles på Åråsen, men dem om det.

Kvartfinalen spilles nemlig lørdag Åråsen - det har vært klart lenge.

Det er mulig de ikke er langsinte, men langsutrete er de - det er en godt utviklet kunst på Lerkendal.

- Mulig vi må hvile Erik Hoftun, men ellers kjører jeg med alle som er spilleklare. Midt oppe i alt det andre vi er oppe i ønsker vi selvfølgelg å komme til Ullevaal også, sier Ola By Rie.

RBK-PREKEN: Kapellan Steinar Leirvik skal skrive sakrale skråblikk i bokform om sin RBK-lidenskap gjennom 30 år. Derfor holdt han foto-session på Lerkendal i går.