Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Takk, Norge. Nå tar vi gull!

80 prosent av svenskene ville heiet på oss.

(Dagbladet.no): Vi oppfordret tidligere i dag til å heie på Sverige under fotball-VM.

Våre svenske venner i Expressen.se var raskt ute med sin takketale.

Expressen-journalist Hasse Burström inviterer oss til å «gräva guld» sammen med svenskene.

- Det skal ikke være vanskelig for norske fans å velge hvem man skal holde med i sommer En svensk susksess skal føles som en seier for dere også, skriver han.

Så fulgte Aftonbladet kjapt opp. De har lagt ut en avstemming der de spør om leserne ville støttet Norge dersom Sverige ikke var med.

Etter at 23 000 svensker hadde stemt, sa 71 prosent «Ja, klart man håller på grannarna». 10 prosent svarte «Ja, men motvilligt», mens under én av fem svensker sier «Nej, över min döda kropp».

Så får vi heller tåle en og annen «sura bror» som Expressen-journalisten Joakim Svensson, som svarer med «Gi opp, Norge!».

- Innse at dere mistet den store fotballfesten. Nå vil vi ha våre blivende helter for oss selv. Dere kan slutte å krysse fingrene. Vi kommer til å feire sommerens suksess - alene, skriver han.

- Takk, Norge. Nå tar vi gull!

Du er så söt når du er sur, bror Svensson.

• Din mening: Heier du på Sverige i VM?

TAKKER FOR STØTTEN: De svenske nettavisene grep umiddelbart tak i Dagbladet.nos blågule støtteerklæring.
SUR BROR: Det er noen få sure svensker som ikke ville heiet Norge om Sverige ikke var med. Men de er i undertall.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling