Takk og farvel etter tre måneder?

Viking-spiss flørter med Rangers.

(Dagbladet.no): Andrius Velicka har scoret tre seriemål for Viking siden overgangen fra Hearts. Nå kan litaueren være på vei tilbake til skotsk fotball, drøye tre måneder etter at han debuterte for siddisene.

Ifølge Edinburgh Evening News er den tapende finalistene i årets UEFA-cupfinale, Rangers, innstilt på å bruke rundt 10 millioner kroner på å hente spissen til Ibrox.

Velicka har kontrakt med Viking ut 2011-sesongen. Men overfor den skotske avisa er han ikke akkurat lunken til en Rangers-overgang.

- Om det er mulig, ville det vært utrolig. Å spille for Rangers ville vært fantastisk. Det er en stor klubb i Europa, og jeg synes de er det beste laget i Skottland. Jeg ville være stolt om jeg fikk sjansen til å spille for Rangers. Men jeg vil ikke snakke for mye om dette, for foreløpig vet jeg ingenting, sier han til Edinburgh Evening News.

Stavanger Aftenblad mener å vite at Rangers allerede har lagt inn et bud på skotten. Sportsdirektør Egil Østenstad ønsker ikke å bidra til noen oppklaring.

- Vi får stadig formelle og uformelle henvendelser på våre spillere, men før det blir konkret i form av å inngå avtaler, kommenterer jeg ikke slike ting, sier Østenstad til Dagbladet.no.

Han legger ikke for mye vekt på Velickas sjarmoffensiv mot Rangers.

- Jeg tror de fleste i Tippeligaen ville sagt at Rangers er interessant, det er en ganske mye større klubb enn vi har her hjemme. Så jeg ser ikke noe kontroversielt i det.

RANGERS-FLØRT: Andrius Velicka kan allerede være på vei bort fra Viking, til fordel for skotske Rangers. Foto: SCANPIX
RANGERS-FLØRT: Andrius Velicka kan allerede være på vei bort fra Viking, til fordel for skotske Rangers. Foto: SCANPIX Vis mer

- Er Viking fornøyde med det Velicka har prestert?

- Prestasjonene har vært blandet, som for hele laget. Vi har sett nok av ham til å vite at han er en god spiss. Men som alle andre må han tilpasse seg vår måte å spille på, og vår liga.

- Inngår han i framtidsplanene deres?

- Ja, definitivt, sier Østenstad.