- Takk skal du ha, Burre

SESTRIERE (Dagbladet): Unge Hans-Petter Buraas (22) fra Bærum kjørte en killer-omgang og raste inn til bestetid. På toppen sto gode, gamle Finn Christian Jagge (31) og hørte den sensasjonelle nyheten. Minutter seinere sto de sammen på seierspallen.

Og gårsdagens vinner vet hvem han skal takke for seieren.

- Det tente meg skikkelig da jeg fikk høre at «Burre» ledet, sier Finken til Dagbladet.

- Det er «Burre» som viser vei for oss nå. Han gasser på og har en killer-innstilling som smitter over på oss andre.

At østerrikeren Thomas Sykora kilte seg mellom nordmennene, gjorde ingenting.

Søndag hadde de norske alpingutta samling i bånn etter laber storslalåm-innsats. I går kveld, i flom-belyste Sestriere, sto to karer fra Bærum og Norge og gliste fra første- og tredjeplassen på verdenscup-pallen.

Aller øverst sto veteran Jagge og ga bøtter av ros til nykommeren på tredjeplass.

Veilederen

For Finken _ som har deltatt på den norske alpinfesten gjennom hele 90-tallet _ mener Hans-Petter Buraas (22) har tilført landslaget en dimensjon som gjør at moroa kan fortsette inn i neste årtusen.

- Han er den nye veilederen i laget, gjentar Jagge.

Det er ingen dårlig attest til en lagkamerat som før årets sesong hadde en 21. plass som bestenotering i verdenscupen. Og som sleit med dårlige knær og lite trening i hele fjor vinter.

Etter årets to første slalåmrenn, er merittlista forbedret til en tredje- og en sjetteplass.

- Sinnsykt

- Starten på årets sesong har rett og slett vært sinnsyk, sier overraskelsesmannen etter nervepirrende minutter i målområdet.

Buraas var nummer sju etter første omgang, og så erfarne utfordrere som Thomas Stangassinger og Michael von Grünigen kjøre for sakte ned fjellsiden. Til slutt var det bare klubbkamerat Jagge og østerrikeren Thomas Sykora som var foran.

- Det er det utroligste jeg har vært med på. Stå der i målområde og vente på de siste kjørerne, mens folk ropte «Burre! Burre!». Nå mangler det bare å få samme treff i storslalåm.

- Er dette noe du alltid har drømt om?

- Nei, jeg kaster ikke bort tiden å dagdrømme om alpint. Da drømmer jeg mye heller om kjæresten min, Ragnhild. Hun studerer i USA, så jeg ser henne altfor sjelden, sier Buraas.

Lært av veteranene

Om veteran Jagge var raus med godordene til Buraas, er nykommeren minst like takknemlig tilbake. Han gir landslagskameraten mye av æren for gjennombruddet.

- Jeg har fått vanvittig god støtte av de andre på laget. De eldste er veldig åpne og hjelpsomme. Jeg har lært enormt mye av dem, sier Buraas.

Et eksempel i går: Hans-Petter Buraas ruslet bort fra premieutdelingen i Sestriere, og ble stoppet av et par tilfeldig forbipasserende italienske fans som pent ba om startnummeret til dagens tredjemann. Buraas lot seg smigre av oppmerksomheten og begynte å ta av seg vesten med lykkenummeret.

Da grep veteran «Finken» myndig inn.

- Du kan ikke finne på å gi fra deg startnummeret fra ditt første renn på pallen. Det skal du henge opp hjemme i stua, sa Jagge.

Hans Petter Buraas
<B>GAMMEL OG UNG:</B> Søndag hadde de norske alpingutta samling i bånn etter laber storslalåminnsats. I går kveld, i flom-belyste Sestriere, sto to karer fra Bærum på seierspallen og smilte.