Takk skal du ha, Matta - du var en av de aller beste

Svein Mathisen (58) er ikke mer. Heldigvis etterlater han seg minner ingen sykdom kan ta fra oss.

ETTERLATER SEG MINNER: Oslo 15. august 1979: Norge vant 2 - 0 over Sverige på Ullevaal Stadion etter scoring av Svein Mathisen. Morten P minnes Matta i dagboka 27. januar 2011.
FOTO: VIDAR KNAI / NTB / SCANPIX .
ETTERLATER SEG MINNER: Oslo 15. august 1979: Norge vant 2 - 0 over Sverige på Ullevaal Stadion etter scoring av Svein Mathisen. Morten P minnes Matta i dagboka 27. januar 2011. FOTO: VIDAR KNAI / NTB / SCANPIX .Vis mer

La Manga — torsdag 27. januar

MANDAG VAR HAN i Sørlandshallen og så sitt kjære Start for siste gang. I natt tapte han sitt livs lengste og tyngste kamp mot kreften som kom og tok ham sist sommer. Og tilbake sitter familien — kona Nancy og barna Ingrid Marie, Anne Karin og Jesper - og vi som kjente Svein som en venn, god kamerat og kollega, med alt han etterlater seg av positivitet, klokskap og humør.

Jeg kan fortelle dere at vi er veldig mange.

Akkurat som minnene er det.

NORSK FOTBALL MISTET en av sine aller beste menn og venner i natt. Og en av de blideste. Svein var nemlig ikke bare en lettbeint, kjapp og driblesterk angrepspiller av sin tid. Han var Matta - IK Starts og hele Norges Matta. Og selv om fotballferdighetene hans var av høy klasse var det ikke bare spillet som gjorde ham til den han etter hvert ble — en levende legende.

Også utenfor fotballbanen var han en av de beste.

En av de frekkeste.

Og en av de virkelig store entertainerne.

DET ER IKKE mange forunt å opparbeide seg den populariteten, statusen og respekten Svein bygde som fotballspiller, fotballjournalist og fotballmann. Gjennom hver eneste finte, hver eneste scoring og hver eneste kommentar forklarte han på sett og vis hvem han var — en leken, blid og omsorgsfull fotballmann til beinet. Og spør du meg er det bare en mann som fyller disse kriteriene i norsk fotball.

Matta, heter han.

En i alle sammenhenger helt unik person.

DET ER IKKE mange dager siden jeg her i dagboka ønsket Svein god bedring i kampen mot kreften. Nå er han ikke mer. Det er ikke bare veldig trist. Det er ufattelig. Og her på La Manga, hvor store deler av fotballfamilien er samlet for å innlede Copa Del Sol i dag, er Mattas bortgang tydelig å merke.

Det er alltid sånn når man mister en av de beste.

VI ER MANGE som opplevde og gjorde mye hyggelig sammen med Svein. Alle har ikke den muligheten jeg har — alle har ikke ei dagbok på Dagbladet.no. Så i dag er det ikke bare Morten P som skriver i dagboka — jeg skriver på vegne av alle som kjente Matta.

Og som vil takke Svein.

En siste gang.

For alle smilene.

For all latteren.

For alt han bidro med.