- Takk, Spania

Dansker og svensker fniser over Norges fiasko i playoffen mot Spania.

Det norske landslaget har aldri vært populært i det ballglade Danmark. Derfor koser danskene seg stort over 1-5 totalt mot Spania.

«Norge straffet for anti-fotball» skriver Jyllandsposten og mener få vil beklage Nils Johan Sembs avgang.

B.T skriver at Spania ydmyket Norge og kommer med muntre forslag til alternativ sommerferie for landslaget.

- Så kan John Arne Riise og co. - alt etter temperament - godt bestille charterreise eller fjellvandring i perioden mellom 12. juni og 4. juli neste år. I det tidsrom spiller Europas beste fotballlag nemlig EM i Portugal.

Avisa mener det så ut som Spania spilte på hjemmebane i går, og at ingen fikk se Viking-tøffheten laget varslet på forhånd. De mener at Drillo tross alt er mer morsom enn Semb.

- Med Drillo og hans gummistøvler på trenerbenken ville man da i det minstre fått noe å le av når Norge spiller, skriver B.T og avslutter med å vinke farvel til den «norske antifotballfilosofi».

Ekstrabladet varter opp med tittelen «Takk, Spania» i dag og melder at Norge ble ydmyket på hjemmebane etter en ynkelig innsats.

- Takk til Raul, Vicente, Salgado, Valeron og alle de andre spanske spillerne, som i går kveld var med å gi anti-fotballen et lammende og ydmykt slag i ansiktet, skriver avisa.

De håper nå at Norge med Sembs exit kommer på bedre tanker om spillestil.

- Det er ingen skam å tape en fotballkamp mot et bedre lag, men det er en alvorlig skam når man er på et nivå der man ikke har mot til å gjøre et alvorlig forsøk på å vinne.

Skriver avisa, som før avspark var redde for at Norge kunne få et «luskemål» som sikret EM-billett.

Svenskene mesker seg også med norsk nedtur i dag. Aftonbladet smeller til med «En brakseier for EM-festen», der de ramser opp Spania som et av sjarmerende lag som kom seg til EM-sluttspillet i går.

Om Norge skriver avisa i kommentaren at 0-3 lett kunne blitt mer på Ullevaal.

- Nordmennene hadde ikke noe eget spill, ingen fantasi, ingen kreativitet. Nå som laget blir tvunget til å prestere, blir det ubarmhjertig avslørt.

Heller ikke avisas nettlesere kommer til å savne Norge i EM i Portugal. Over 10 000 mennsker har svart på dette spørsmålet: Synes du det er synd at Norge ikke kommer til EM.

84 prosent av svenskene sier: Nei.

GLEDEG SEG:</B> Danske B.T skriver i dag at ballen så ut til å være «gift» for de norske spillerne.
<B>FARVEL, NORGE:</B> Veldig få svenske sympatiserer med Norge i dag via Aftonbladet.