EKSTATISK: Justyna Kowalczyk var overlykkelig etter gårsdagens bronse og er veldig glad for at hun har bestemt seg for å ikke gå flere skøyterenn denne sesongen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
EKSTATISK: Justyna Kowalczyk var overlykkelig etter gårsdagens bronse og er veldig glad for at hun har bestemt seg for å ikke gå flere skøyterenn denne sesongen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

- Takk til alle som ikke ville ødelegge meg

Overlykkelig Kowalczyk skal ikke skøyte mer denne sesongen.

(Dagbladet): Kvinnelandslagstrener Egil Kristiansen trodde Justyna Kowalczyk bløffet da hun sa at hun ikke skulle gå 15 kilometer fellesstart med skibytte på lørdag.

I stedet sparte den polske stjernen kreftene til gårsdagens lagsprint, hvor hun og Sylwia Jaskowiec be belønnet med en etterlengtet bronsemedajle.

Nå er Kowalczyk like klar på at hun skal stå over morgendagens 10 kilometer i skøyting. Dessuten sier 32-åringen at hun ikke skal skøyte et eneste renn til denne sesongen.

- Jeg er så glad for at jeg ikke skal gå flere løp i skøyting denne sesongen, skriver Kowalczyk på sin Facebook-side.

- Det gjorde så vondt i kneet før finalen, men nå er det heldigvis over, fortsetter hun.

Takker de som ikke ville ødelegge henne Nå takker hun alle som ikke pushet henne til å gå lørdagens fellesstart med skibytte.

- Min trener viste sin storhet. Takk til alle som ikke ville ødelegge meg, sier den polske langrennsstjernen.

Årsaken til at Kowalczyk ikke skal gå flere skøyterenn i inneværende sesong, er kneskaden som har plaget henne lenge.

IMPONERTE: Justyna Kowalczyk gikk sitt desidert beste skøyterenn for sesongen i gårsdagens lagsprint. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IMPONERTE: Justyna Kowalczyk gikk sitt desidert beste skøyterenn for sesongen i gårsdagens lagsprint. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

I mars 2012 ble hun operert, men pilen har likevel bare pekt nedover siden det.

Den polske superstjernen har hele 30 verdenscupseire, hvor majoriteten har kommet i klassisk.

Ble slått i et førjulsrenn i Alpene Men hun var også blant de beste i skøyting veldig lenge og tok sin hittil siste skøtyeseier i verdenscuprennet i Moskva i 2012.

Etter det har Kowalczyks skøyteprestasjoner bare gått én vei.

Årets sesong har vært den foreløpig bunnoteringen.

Selv med et svekket verdenscupfelt i Rybinsk for nøyaktig en måned siden ble Kowalczyk nr. 36 i 10-kilometeren som Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant.

Heller ikke i den ikke altfor glamorøse Alpen Cup i Hochfilzen like før jul klarte 32-åringen å vinne i et løp helt uten toppløpere og hvor ukjente Illaria Debertoris vant.

28. plassen på 5-kilometeren på Lillehammer i desember står dermed igjen som sesongens beste skøytekonkurranse for Kowalczyk.

Inntil i går.

- Enda bedre enn de andre medaljene Da tok Kowalczyk, som har vunnet verdenscupen sammenlagt hele fire ganger, ut alt hun hadde og kapret en sjelden skøytemedalje sammen med Jaskowiec.

- Dette var enda bedre enn de andre medaljene jeg har tatt, for det var i en ny gren som vi ikke har tatt medalje i før. I tillegg har jeg slitt med skøytingen i år, sier Kowalczyk til det polske nettstedet sport.tvn24.pl.

- Det var helt fantastisk. Det viser at man aldri skal gi opp, fortsetter hun.

Men nå gir Kowalczyk opp skøytingen resten av sesongen.

Nå handler alt om VM-tremila i klassisk på lørdag. Der er Kowalczyk en av de største gullfavorittene.