- Takk til Alsgaard

Ole Einar Bjørndalen vant sitt 39. verdenscuprenn i går da det norske laget åpnet sesongen fantastisk med firedobbelt. Treneren takker Thomas Alsgaard for suksessen.

- Helt vanvittig laginnsats, jubler Ole Einar Bjørndalen etter rennet i Kontiolahti. Han skjøt imponerende feilfritt i dårlig vær, gikk et topp langrenn på løs snø og tok sin 39. v-cupseier i går.

Byttet ski

Ved målpassering var han drøyt 25 sekunder foran en annen ringrev, Halvard Hanevold. Frode Andresen ble nummer tre og Lars Berger nummer fire.

Ole Einar Bjørndalen roser smørerne for gode ski. - Vi løperne jobber hardt, men smørerne gjør også en formidabel innsats. I løpet av sesongen smører de nok mer enn vi trener. Vi stoler fullt og helt på dem, sier Ole Einar Bjørndalen til NTB.

En halvtime før start byttet han ski. Deretter koplet han inn turboen, og gikk fra alle.

- Jeg har plundret litt i det siste, og er veldig godt fornøyd. Laginnsatsen var jo helt vanvittig, sier Bjørndalen.

Lært mye nytt

Landslagstrener Roger Gruben berømmer både seierherren og smørerne, samtidig som han takker Thomas Alsgaard for god hjelp.

- Han er verdens beste skiløper i lette partier, der vi har slitt litt de seinere åra. Vi har vært bra oppover, men ikke så gode på flatene og utfor. Der har Thomas lært oss mye, sier Roger Gruben.

Den tidligere langrennsstjernen er en av tre trenere i skiskytternes teknikkteam. Han går treningsøkter sammen med løperne og gir råd om skøyteteknikk.

- Thomas er god til å se hva gutta trenger å forbedre og gir dem gode råd om skøyteteknikken, forteller Gruben.

Ifølge landslagstreneren er det tre gode grunner til gårsdagens storeslem:

- De beste løperne gjorde kjempebra løp og en fin innsats på standplass, hele laget er i god fysisk form og alle hadde gode ski.

Seiersmaskinen Ole Einar Bjørndalen gjorde et kjempeløp, men er ennå ikke i toppform.

- Mer på lager

- Han fortsatte der han slapp sist vinter, men har ennå litt å gå på i sporet. Selv om det alltid er gøy med en knallstart, ser vi ikke bare på resultater. Styrken vår er et knallhardt fokus på å være i toppen. Alle seks på laget (Ole Einar Bjørndalen, Halvard Hanevold, Frode Andresen, Lars Berger, Egil Gjelland og Stian Eckhoff) vil bli verdens beste skiskytter, sier Roger Gruben til Dagbladet.

Hanevold jublet også stort etter andreplassen i går.

- Dette var helt sykt, sier Hanevold.
- Jeg fikk til det jeg skulle, og det ser ut som om de andre ikke var helt borte de heller. Bare synd Ole Einar snek seg foran meg, da, spøker gårsdagens andremann.

Jaktstarten i Kontiolahti går søndag.

LAR SEG IKKE STOPPE: Verdens beste skiskytter tok sin 39. verdenscupseier i finske Kontiolahti i går. - Jeg har plundret litt i det siste, og er veldig godt fornøyd, sier Ole Einar.