Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Takk, Trond!

BRYNE (Dagbladet): Bryne- Hamarkameratene 3- 0. Skuffet måtte Trond Bjørnsen ta plass på Bryne-benken i cupfinalen. I går tok han søt hevn og sikret en solid 3- 0-seier for Bryne i den første kvalifiseringskampen mot Hamkam.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg beundrer Trond Bjørnsen, sier Bryne-trener Reine Almqvist til Dagbladet.

- Han har vist en fantastisk moral og beholdt humøret på treningene. I dag fortjente han en sjanse, sier Almqvist, som har vist tillit til Kai Ove Stokkeland framfor Bjørnsen tidligere i sesongen.

Bjørnsen har vært en frustrert fotballspiller i høst. Han vil være på banen, ikke sparke grus langs sidelinja. Stokkeland satt småskadd på benken i går, og Bjørnsen grep sjansen.

- Jeg bestemte meg for å drite i at jeg er blitt vraket. I dag skulle jeg vise at jeg var god nok. Jeg var kjempetent før kampen, sier Trond Bjørnsen.

Kampen vippet på kjedelige 1- 0 da Trond Bjørnsen tok regien sju- åtte minutter før slutt. Hamkam var såre fornøyd med 1- 0, et godt resultat før returkampen på Hamar lørdag.

Lover juling på Hamar

Bryne trengte avgjort flere mål i bagasjen, men sleit fryktelig med dårlige avslutninger. Dejan Pavlovic misbrukte en kjempesjanse aleine med keeper. Ole Hjelmhaug traff muren eller Hamkam-målmannen med sine frispark, og hans farlige og lange innkast ble fanget opp av et overtallig Hamkam-forsvar.

Da dukket en bestemt Trond Bjørnsen opp med godfoten.

- Jeg bare fyrte av, og det var herlig å se ballen fyke i nettmaskene, sier Bjørnsen.

To minutter seinere gjorde han det igjen, med en perle i lengste hjørne.

Målene varmet imponerende 4030 tilskuere på iskalde Bryne stadion - nå er Bryne virkelig i førersetet før Hamar-kampen.

- Men jeg lover Bryne juling på Hamar, sier Hamkam-spiss Sveinung Fjeldstad, som ble fryktelig ensom på topp for hedmarkingene.

Feige Hamkam

Hamkam-trener Cato Bakkerud innrømmer at 3- 0 på Bryne betyr blodslit på Hamar lørdag.

- Da skal vi slippe oss løs og tro at alt er mulig. Det er ingen bombe om vi slår Bryne 3- 0 på Briskeby, vi har vært gode og stabile hjemme i hele år, trøster Bakkerud seg med.

Men Hamkam har knapt løskrutt å fare med hvis de ikke tør mer enn på Jæren. I går hadde de en halvsjanse etter et par minutter, resten styrte Bryne.

- Cupfinalen ble for stor for spillerne mine, denne kampen var et godt svar til alle som har kritisert vår innsats der, sier Bryne-trener Almqvist.

- Et drømmeresultat?

- Jeg snakker ikke om drømmeresultat i fotball. Som trener har jeg vært med på å lede 5- 2, og likevel miste opprykk. Men det var viktig å unngå baklengsmål, forklarer Almqvist.

- Vi så at Hamkam-spillerne ble slitne mot slutten. Heldigvis hadde vi mer krefter igjen, sier Bryne-treneren.

Hamkam-trener Bakkerud tror spillerne hans var mer slitne i hodet enn i beina i de hektiske sluttminuttene.

- Vi ble for feige. Vi burde ha holdt mer på ballen, ikke slått så langt. Men til kampen lørdag får vi tilbake noen friske bein, sier Bakkerud til Dagbladet.

BRYNE-JUBEL: Trond Bjørnsen, til høyre, blir gratulert av en overlykkelig Kenneth Giske, til venstre.
Hele Norges coronakart