Takker Basso for poenget

Da ukjente Anthony Basso kom til Viking fra italiensk tredjedivisjon, grøsset supporterne. I går var han Vikings redningsmann i et forsvar som ikke har sluppet inn mål på seks timer.

STAVANGER (Dagbladet): Etter at det rant inn tre mål mot Molde for fem uker siden, har Viking gjort som Nato, sine forsvarsnaboer på Jåttå: Stengt igjen for uvedkommende. I fire strake kamper - mot Hamarkameratene, Odd og Rosenborg - har franske Anthony Basso og en stadig mer solid bakre firer holdt nullen.

Feilfri opptreden

-  I dag ble vi reddet av Basso, slår Frode Hansen fast.

Mot Brann viste 25-åringen en generelt feilfri opptreden både på igangsetting, i feltarbeidet og på strek. Han gikk riktig vei på Kvisviks halvslappe straffespark som kunne gitt bortelaget 1- 0 tidlig i kampen.

Og så tok han et langskudd fra Martin Andresen som kunne blitt årets mål, hvis ikke den lange franskmannen hadde klart å strekke seg helt opp i vinkelen.

Fryktet bomkjøp

-  Den var vanskelig. Forsvaret var på vei ut, og da må jeg følge etter. Så kom skuddet, og ballen fikk en dupp ned helt på slutten. Jeg måtte snu og bare gå for det, forklarer Basso, som ble dagens helt i Stavanger for første gang siden han kom til klubben.

Mange ristet på hodet da 25-åringen ble hentet fra italiensk Serie C for å ta Frode Olsens plass i Viking-buret. Franskmannen hadde til og med slitt benken i Udinese, snakket dårlig engelsk og pådro seg en ryggskade omtrent like etter landing på Sola. Bomkjøp, fryktet mange.

Reaksjonene hans har alltid vært gode, men feltarbeid og utspark på tilbakespill har vært av vekslende kvalitet. Nå ser han mye mer solid ut.

Tryggere

-  Jeg har hele tida sagt at Basso er en meget bra keeper, og det viste han i dag. Jeg er ikke overrasket over at han tok den straffa, sier Peter Kopteff.

Trener Roy Hodgson er enig i at sisteskansen var særdeles viktig i en kamp hvor målene uteble.

-  Du kan godt si at han reddet ett poeng for oss. Det kan for så vidt Brann også si om sin keeper, men Anthony tok også det langskuddet. Han er blitt stadig bedre, sier Hodgson, som etter forholdene var fornøyd med uavgjort. Naturlig nok gledet forsvarsarbeidet mest.

-  Vi var gode i fjor også, men vi får bedre uttelling akkurat nå fordi vi ikke gjør personlige feil, sier Hodgson. Frode Hansen mener det skyldes bedre samspill.

-  Vi føler oss trygge på hverandre hele tida. Jeg føler meg aldri aleine, fordi jeg vet hvor de andre er og hvem som skal gjøre hva. Ronny (Deila, red.anm.) er også veldig flink til å snakke hele veien. De siste kampene har vi fått mer trygghet og selvtillit, sier midtstopper Frode Hansen.

GODT GREP: Vikings Hannes Sigurdsson stopper Branns Paul Scharner effektivt.
STENGTE BURET: Vikings franske keeper Anthony Basso har ikke sluppet inn mål på fire kamper. I går reddet han straffe, og fikk kyss som fortjent av lagkaptein Brede Paulsen Hangeland.