- Takker Berntsen... for at jeg er fri og frank

Tidligere landslagsspiller Lise Klaveness ga landslagssjef Bjarne Berntsen en sarkastisk takk.

GRAND HOTEL (Dagbladet.no): Bjarne Berntsen har vært under hardt press siden fem Røa-jenter takket nei til videre spill for Norge i protest mot den sittende landslagsledelsen.

Året i forveien var det Lise Klaveness som tok et endelig farvel med landslaget. Hun ble vraket på Gardermoen midt på natta, etter en 14 timers lang flytur hjem fra VM i Kina.

Bjarne Berntsen har beklaget episoden - uten at saken har gått i glemmeboka av den grunn.

- Vil takke Bjarne Berntsen

Under gårsdagens prisgalla i regi av NISO var Lise Klaveness blant de 11 jentene som ble tatt ut på årets lag, stemt fram av spillerne selv.

Hver enkelt spiller ble bedt om å si noen ord, og da turen kom til Klaveness, ga hun landslagssjefen et verbalt stikk.

- Jeg vil takke Bjarne Berntsen... for at jeg er fri og frank, sa hun foran forsamlingen på Grand Hotel.

- Litt sleivete sagt

FREKK KOMMENTAR: Lise Klaveness (t.h.) klarte ikke å dy seg for å sende et stikk til landslagssjef Bjarne Berntsen. Tidligere landslagskaptein Ane Stangeland Horpestad (i midten) - som nylig ga seg på landslaget uten å oppgi noen grunn - følger leende med. Foto: EIRIK FØRDE/DIGITALSPORT
FREKK KOMMENTAR: Lise Klaveness (t.h.) klarte ikke å dy seg for å sende et stikk til landslagssjef Bjarne Berntsen. Tidligere landslagskaptein Ane Stangeland Horpestad (i midten) - som nylig ga seg på landslaget uten å oppgi noen grunn - følger leende med. Foto: EIRIK FØRDE/DIGITALSPORT Vis mer

Overfor Dagbladet.no forklarer Klaveness at kommentaren handlet om at hun i år har spilt med stor frihet, i motsetning til hvordan hun opplevde det på landslaget.

- Det var litt sleivete sagt. Jeg sa det fordi jeg føler jeg har hatt en god sesong, og at det har vært deilig å være seg selv på banen, sier hun.

Og insisterer på at kommentaren ikke var personlig ment.

- Det var ikke ment personlig, den gikk på fotballfilosofien og den ekstreme systemtenkningen på landslaget, sier Klaveness.

Landslagssjef Berntsen har gjentatte ganger forklart at han ikke kjenner seg igjen i denne kritikken, og han har full støtte fra sin arbeidsgiver, Norges Fotballforbund (NFF).

- Jeg vil ikke kommentere dette, jeg er ferdig med denne saken, sier han til Dagbladet.no.

- Takker Berntsen... for at jeg er fri og frank
GRATULERER: Røa-trener Geir Nordby (t.v.) - klubbtreneren til de fem spillerne som boikotter landslaget - får her en gratulasjon for cuptriumfen av landslagstrener Bjarne Berntsen.