Hopp-Romøren fikk sjokkbeskjed:

Takker Bråthen

Da den tidligere storhopperen Bjørn Einar Romøren (40) fikk kreft, stilte sportssjef Clas Brede Bråthen (52) opp ett hundre prosent. - Det er synd hvis han forsvinner, sier Romøren til Dagbladet.

MARKEDSSJEF FOR HOPPERNE: Bjørn Einar Romøren, her fotografert på Veitvet i Oslo. Foto: Nina Hansen
MARKEDSSJEF FOR HOPPERNE: Bjørn Einar Romøren, her fotografert på Veitvet i Oslo. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

VEITVET I OSLO (Dagbladet): Bjørn Einar Romøren har opplevd kontrastene i livet: I 2005 satte den tidligere skihopperen verdensrekord i Planica med 239 meter. Så - i 2019 - fikk han kreft, en ondartet svulst i hofta.

I dag er Romøren kreftfri og jobber for fullt som markedssjef for skihopperne. Det innebærer at han er relativt tett på konflikten mellom sportssjef Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund, der Bråthen er uønsket etter neste sesong.

Romøren håper partene kommer fram til en løsning som også Bråthen kan være fornøyd med. Han glemmer ikke hvordan sportssjefen stilte opp da den nådeløse kreftbeskjeden slo ned som ei bombe for drøyt to år siden.

- Clas er en venn av meg. Måten han håndterte det på da jeg ble syk, var fantastisk. Han fulgte opp hele veien, forteller Romøren om sjokket.

- Det samme skjedde da jeg kom tilbake på jobb. Han tok vare på meg da også. Jeg er selvfølgelig ikke overrasket over at han var et godt menneske da Daniel-André Tande falt i Planica.

Bråthen er uønsket av Norges Skiforbund, fordi han angivelig har hatt «en konfronterende og uakseptabel kommunikasjonsform og atferd». Men hopperne, trenerne og sponsorene har et desperat ønske om å ha med Bråthen videre. Han oppfattes som en «geriljaleder» som setter norsk hoppsport på kartet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer